MÜFREDAT ŞABLONU |
AKADEMİK BİRİM ADI: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ |
BÖLÜM ADI: BAHÇE BİTKİLERİ ANABİLİM DALI |
PROGRAM ADI: TEZLİ YÜKSEKLİSANS |
BİLİMSEL HAZIRLIK |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
L |
AKTS |
Z/S |
Dil |
BBYLHD1 |
Meyvecilik |
3 |
0 |
0 |
0 |
Z |
Türkçe |
BBYLHD2 |
Bağcılık |
3 |
0 |
0 |
0 |
Z |
Türkçe |
BBYLHD3 |
Sebzecilik |
3 |
0 |
0 |
0 |
Z |
Türkçe |
I. YARIYIL |
BBYL501 |
Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
Türkçe |
BBYLSDG |
Seçmeli Ders Grubu |
3 |
0 |
0 |
15 |
S |
Türkçe |
BBYL598 |
Uzmanlık Alan Dersi |
8 |
0 |
0 |
10 |
Z |
Türkçe |
|
TOPLAM |
|
|
0 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
II. YARIYIL |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
L |
AKTS |
Z/S |
Dil |
BBYLSDG |
Seçmeli Ders Grubu |
3 |
0 |
0 |
15 |
S |
Türkçe |
BBYL598 |
Uzmanlık Alan Dersi |
8 |
0 |
0 |
10 |
Z |
Türkçe |
BBYL597 |
Seminer |
0 |
2 |
0 |
5 |
Z |
Türkçe |
|
TOPLAM |
|
|
0 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
III. YARIYIL |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
L |
AKTS |
Z/S |
Dil |
BBYL599 |
Tez Çalışması |
0 |
1 |
0 |
20 |
Z |
Türkçe |
BBYL598 |
Uzmanlık Alan Dersi |
8 |
0 |
0 |
10 |
Z |
Türkçe |
|
TOPLAM |
8 |
1 |
0 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
IV. YARIYIL |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
L |
AKTS |
Z/S |
Dil |
BBYL599 |
Tez Çalışması |
0 |
1 |
0 |
20 |
Z |
Türkçe |
BBYL598 |
Uzmanlık Alan Dersi |
8 |
0 |
0 |
10 |
Z |
Türkçe |
|
TOPLAM |
8 |
1 |
0 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BBYLSDG SEÇMELİ DERS HAVUZU |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
L |
AKTS |
Z/S |
Dil |
BBYL502 |
Bahçe Bitkileri Deneme Tekniği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL503 |
Meyve Ağaçları Fizyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL504 |
Bahçe Ürünlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL505 |
Meyvecilikte Büyümeyi Düzenleyiciler, Etki Mekanizmaları ve Kullanımları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL506 |
Meyve Ağaçları Dinlenme Fizyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL507 |
Genetik kaynakların potansiyeli ve muhafazası |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL508 |
Yumuşak ve Sert Çekirdekli Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL509 |
Meyve Seleksiyon Kriterleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL510 |
Üzümsü Meyve Yetiştirme Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL511 |
Yeni Üzümsü Meyve Türleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL512 |
Organik ve İyi Tarım Uygulamaları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL513 |
Üzümsü Meyveler Islahı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL514 |
Sebze Yetiştiriciliğinde Yeni gelişmeler (Kışlık Sebzeler) I |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL515 |
Tohum Fizyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL516 |
Sebzelerde Stres Fizyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL517 |
Kültürü yapılan mantar türleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL518 |
Yeni Nesil Bitki Hormonları ve Etki Mekanizmaları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL519 |
Bağcılıkta Büyümeyi Düzenleyici Madde Uygulamaları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL520 |
Bitki Ekstraktları Hazırlama Metotları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL521 |
Bahçe Bitkilerinde Temel Laboratuvar Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL522 |
Doku Kültürü Teknikleri ve Bağcılıkta Uygulama Alanları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL523 |
Temel Moleküler Genetik |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL524 |
Biyoteknolojiye Giriş |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL525 |
Bahçe Bitkilerinde Genetik Esaslar |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL526 |
Bahçe Bitkileri Islahında Kullanılan Moleküler Teknikler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL527 |
Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Sistemleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL528 |
Modern Meyvecilikte Anaç Kullanımı ve Anaç-Kalem İlişkileri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL529 |
Ilıman İklim Meyve Türleri Islahı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL530 |
Meyvecilikte Çoğaltma Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL531 |
Meyve Ağaçları Döllenme Biyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL532 |
Meyvecilikte Anaçlar |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL533 |
Bitki Genetik Kaynaklarının Korunmasında Yeni Teknolojiler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL534 |
Üzümsü Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL535 |
Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL536 |
Üzümsü Meyvelerde Örtüaltı Yetiştiriciliği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL537 |
Sebze Yetiştiriciliğinde Yeni gelişmeler (Yazlık Sebzeler) II |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL538 |
Sebzecilikte Fide Yetiştirme Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL539 |
Bitki Büyüme Düzenleyicilerin Sebzecilikte Kullanımı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL540 |
Mantar Miseli Üretim Tekniği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL541 |
Bahçe Bitkilerinde Stres Fizyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL542 |
Bitki Sekonder Metabolitleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL543 |
Asma Islahı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL544 |
Ampelografi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL545 |
Bağcılıkta Verim ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL546 |
Meyvecilikte in vitro Tekniklerin Kullanımı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL547 |
Moleküler Genetik Uygulamaları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL548 |
Tohum ve Gıdalarda Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların Analizi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL549 |
Filogenetik Analiz |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL550 |
Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyvelerde Anaç Kullanımı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL551 |
Ilıman İklim Meyve Ağaçlarında Abiyotik Stres Faktörlerine Karşı Savunma Mekanizmaları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL552 |
Sert Kabuklu Meyve Türleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL553 |
Sert Kabuklu Meyve Türleri Islahı |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL554 |
Yabani Meyve Türlerinin Islahı ve Kültüre Alınması |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL555 |
Etkili Sunum Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL556 |
Üzümsü Meyvelerde Çoğaltma Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL557 |
Topraksız Tarımda Yeni Gelişmeler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL558 |
Süs Bitkileri Yetiştirme Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL559 |
Asma Fidanı Üretim Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL560 |
Üzüm Çeşitlerinin Değerlendirme Şekillerine Göre Tanımlanması ve Bağ Bozum Kriterleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL561 |
Meyve Kalitesini Arttıran Faktörler |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL562 |
Bitkilerde Allelopati |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL563 |
Bitkilerde Kromatografi Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL564 |
Bitkisel Ürünlerde Kalıntı ve Analiz Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL565 |
Bahçe Ürünlerinin Biyokimyası ve Analiz Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |
BBYL566 |
Biyoinformatiğe Giriş |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
Türkçe |