You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
MÜFREDAT ŞABLONU
AKADEMİK BİRİM ADI: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ 
BÖLÜM ADI: BAHÇE BİTKİLERİ ANABİLİM DALI
PROGRAM ADI: TEZLİ YÜKSEKLİSANS
BİLİMSEL HAZIRLIK
Ders Kodu Ders Adı T U L AKTS Z/S Dil
BBYLHD1 Meyvecilik  3 0 0 0 Z Türkçe
BBYLHD2 Bağcılık   3 0 0 0 Z Türkçe
BBYLHD3 Sebzecilik   3 0 0 0 Z Türkçe
I. YARIYIL
BBYL501 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği 3 0 0 5 Z Türkçe
BBYLSDG Seçmeli Ders Grubu 3 0 0 15 S Türkçe
BBYL598 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 0 10 Z Türkçe
  TOPLAM     0 30    
               
II. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı T U L AKTS Z/S Dil
BBYLSDG Seçmeli Ders Grubu 3 0 0 15 S Türkçe
BBYL598 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 0 10 Z Türkçe
BBYL597 Seminer 0 2 0 5 Z Türkçe
  TOPLAM     0 30    
               
III. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı T U L AKTS Z/S Dil
BBYL599 Tez Çalışması 0 1 0 20 Türkçe
BBYL598 Uzmanlık Alan Dersi  8 0 0 10 Z Türkçe
  TOPLAM 8 1 0 30    
               
IV. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı T U L AKTS Z/S Dil
BBYL599 Tez Çalışması 0 1 0 20 Türkçe
BBYL598 Uzmanlık Alan Dersi  8 0 0 10 Z Türkçe
  TOPLAM 8 1 0 30    
               
BBYLSDG  SEÇMELİ DERS HAVUZU
Ders Kodu Ders Adı T U L AKTS Z/S Dil
BBYL502 Bahçe Bitkileri Deneme Tekniği 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL503 Meyve Ağaçları Fizyolojisi 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL504 Bahçe Ürünlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL505 Meyvecilikte Büyümeyi Düzenleyiciler, Etki Mekanizmaları ve Kullanımları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL506 Meyve Ağaçları Dinlenme Fizyolojisi  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL507 Genetik kaynakların potansiyeli ve  muhafazası 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL508 Yumuşak ve Sert Çekirdekli Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL509 Meyve Seleksiyon Kriterleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL510 Üzümsü Meyve Yetiştirme Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL511 Yeni Üzümsü Meyve Türleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL512 Organik ve İyi Tarım Uygulamaları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL513 Üzümsü Meyveler Islahı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL514 Sebze Yetiştiriciliğinde Yeni gelişmeler (Kışlık Sebzeler) I 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL515 Tohum Fizyolojisi 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL516 Sebzelerde Stres Fizyolojisi 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL517 Kültürü yapılan mantar türleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL518 Yeni Nesil Bitki Hormonları ve Etki Mekanizmaları  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL519 Bağcılıkta Büyümeyi Düzenleyici Madde Uygulamaları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL520 Bitki Ekstraktları Hazırlama Metotları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL521 Bahçe Bitkilerinde Temel Laboratuvar Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL522 Doku Kültürü Teknikleri ve Bağcılıkta Uygulama Alanları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL523 Temel Moleküler Genetik  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL524 Biyoteknolojiye Giriş 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL525 Bahçe Bitkilerinde Genetik Esaslar 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL526 Bahçe Bitkileri Islahında Kullanılan Moleküler Teknikler 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL527 Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Sistemleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL528 Modern Meyvecilikte Anaç Kullanımı ve Anaç-Kalem İlişkileri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL529 Ilıman İklim Meyve Türleri Islahı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL530 Meyvecilikte Çoğaltma Teknikleri  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL531 Meyve Ağaçları Döllenme Biyolojisi 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL532 Meyvecilikte Anaçlar 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL533 Bitki Genetik Kaynaklarının Korunmasında Yeni Teknolojiler 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL534 Üzümsü Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL535 Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL536 Üzümsü Meyvelerde Örtüaltı Yetiştiriciliği 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL537 Sebze Yetiştiriciliğinde Yeni gelişmeler (Yazlık Sebzeler) II 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL538 Sebzecilikte Fide Yetiştirme Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL539 Bitki Büyüme Düzenleyicilerin Sebzecilikte Kullanımı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL540 Mantar Miseli Üretim Tekniği 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL541 Bahçe Bitkilerinde Stres Fizyolojisi 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL542 Bitki Sekonder Metabolitleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL543 Asma Islahı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL544 Ampelografi 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL545 Bağcılıkta Verim ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL546 Meyvecilikte in vitro Tekniklerin Kullanımı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL547 Moleküler Genetik Uygulamaları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL548 Tohum ve Gıdalarda Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların Analizi  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL549 Filogenetik Analiz 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL550 Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyvelerde Anaç Kullanımı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL551 Ilıman İklim Meyve Ağaçlarında Abiyotik Stres Faktörlerine Karşı Savunma Mekanizmaları 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL552 Sert Kabuklu Meyve Türleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL553 Sert Kabuklu Meyve Türleri Islahı 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL554 Yabani Meyve Türlerinin Islahı ve Kültüre Alınması 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL555 Etkili Sunum Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL556 Üzümsü Meyvelerde Çoğaltma Teknikleri  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL557 Topraksız Tarımda Yeni Gelişmeler  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL558 Süs Bitkileri Yetiştirme Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL559 Asma Fidanı Üretim Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL560 Üzüm Çeşitlerinin Değerlendirme Şekillerine Göre Tanımlanması ve Bağ Bozum Kriterleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL561 Meyve Kalitesini Arttıran Faktörler 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL562 Bitkilerde Allelopati 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL563 Bitkilerde Kromatografi Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL564 Bitkisel Ürünlerde Kalıntı ve Analiz Teknikleri 3 0 0 5 S Türkçe
BBYL565 Bahçe Ürünlerinin Biyokimyası ve Analiz Teknikleri  3 0 0 5 S Türkçe
BBYL566 Biyoinformatiğe Giriş 3 0 0 5 S Türkçe