Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tarihçesi

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Yozgat ilinde din bilimleri ve ilahiyat eğitimi vermek amacıyla kurulmuştur. Fakültemiz, Millî Eğitim Bakanlığının 13.09.2010 tarihli ve 16319 sayılı yazısı üzerine, 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 13.09.2010 tarihinde kurulması kararlaştırılmıştır.

Kuruluşundan bu yana hızla gelişen ve kaliteli eğitim anlayışını benimseyen İlahiyat Fakültemiz, İslami ilimlerin yanı sıra sosyal bilimler alanında da eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Fakülte olarak amacımız, öğrencilere İslami ilimlerin temel konularında bilgi ve beceri kazandırmak, dinî ve ahlaki değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek ve eleştirel düşünme ile analitik yetenekler kazandırarak dini ve toplumsal sorunlara çözüm üretebilecek donanıma sahip olmalarını sağlamaktır.

Fakültemiz, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ile hayırsever işadamı Bilal ŞAHİN arasında yapılan protokol sonucu inşa edilen iki eğitim binası ve bir uygulama camiinden oluşmaktadır. Ana bina, Bilal ŞAHİN tarafından yapılarak 22.12.2011 tarihinde teslim edilmiştir. Yaklaşık 5150 m² kapalı alana sahip bu bina içinde, 12 derslik, 2 büyük amfi, bir konferans salonu ve öğretim üyeleri ofisleri yer almaktadır. Ek bina ise 27 derslik, 2 mescit, 4 dil laboratuvarı, kantin, konferans salonu, kütüphane ve öğretim elemanı ofislerinden oluşmaktadır. Bu binadaki kütüphane ve derslikler de Bilal ŞAHİN tarafından tefriş edilmiştir. İki bina arasında yine Bilal ŞAHİN tarafından yaptırılan "uygulama camii" bulunmaktadır.

İlahiyat Fakültesi, 2012 yılından itibaren öğrenci kabul etmekte olup, bir yıllık zorunlu hazırlık eğitiminin ardından dört yıllık lisans eğitimi sunmaktadır. Fakültemizde Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç ana bölüm bulunmaktadır. Mezunlarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli kamu kurumlarında görev alabilmektedirler.

Kaliteli akademik kadrosu ve modern eğitim olanakları ile Türkiye'nin önemli ilahiyat fakültelerinden biri olma yolunda ilerleyen Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, öğrencilere çeşitli burs imkânları, yurt dışı eğitim programları ve bilimsel araştırma projeleri gibi olanaklar sunarak, akademik ve kişisel gelişimlerinde destek olmaktadır.

Fakültemiz, Atatürk Yolu 7. km'de bulunan Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Doğu Kampüsü’nde yer almaktadır.