You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1. CAMİ VE GENÇLİK TOPLULUĞU

 

Cami ve Gençlik topluluğumuz 3 Ocak 2019 tarihinde İlahiyat fakültemiz öğrencilerimizden Ali koçak başkanlığında bir grup öğrencinin girişimi ile kurulmuş ve ilk akademik danışmanlığını öğretim görevlisi Muhammed Ali Erdal yapmıştır. Topluluğumuz toplumsal katkı amacıyla yola çıkmış, toplumun her kesimine; özellikle üniversitemiz gençlerinin kültürel ve bilimsel ve ahlaken gelişmelerini amaçlamıştır. Bu yönde; Erdoğan Akdağ cami ve külliyesindeki derslikleri ve üniversitemiz konferans salonunu kullanarak öğrencilerin hem dini hem de sanatsal yönlerini destekleyici dersler ve atölyeler açmışlardır. Kitap tahlilleri, kültürel gezi ve piknikler, Yozgat'ın manevi şahsiyetlerinin türbeleri ve onların tanıtımları, Yozgat'ın yaşayan değerleri özellikle emekli akademisyenler hem ziyaret edilmiş hem de okulumuza konuşmacı olarak davet edilmiştir. Topluluğumuzun bir diğer önemli faaliyeti de hocalarımızı öğrencilerimizle buluşturarak hoca öğrenci buluşmaları kapsamında hocalarımızın tecrübelerinin aktarımı sağlanmıştır. Diyanet işleri başkanlığı ile devamlı dirsek temas halinde bulunup beraber faaliyetler yapılmıştır. Topluluğumuzun 19 Ekim 2022 tarihinde toplanan genel kurulu ile danışmanlığı öğretim görevlisi Yasin Cenan hocamıza devredilmiştir. Bu tarihten itibaren de topluluğumuz faaliyetlerine devam etmiş 6 Şubat depremi ile beraber deprem bölgesindeki talebelerimizin ihtiyaçlarını giderme konusunda ve manevi danışmanlık yapma hususunda birçok faaliyet yapılmıştır. Bundan sonrada yeni projelerle öğrencilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz.

 

2. İYİLİK VE DEĞERLER TOPLULUĞU


“Yozgat Bozok Üniversitesi İyilik ve Değerler Topluluğu” 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 47'nci maddesi esas alınarak hazırlanan Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı toplulukların kuruluş ve işleyiş esaslarını belirleyen Yozgat Bozok Üniversitesi Öğrenci Topluluk Yönergesi doğrultusunda faaliyette bulunmaktadır. Ayrıca topluluğumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sağlanan ÜNİDES destek programı kapsamında ünversitemizde ilk fakültemizde ise şimdiye kadar tek destek kazanmış topluluk olma özelliğine sahiptir. 
İyilik ve Değerler Topluluğu’nun amacı üniversitemiz ve fakültemiz öğrencileri başta olmak üzere ferdî ve ictimaî düzeyde bilgi, kültür ve temel değerlerin paylaşımını sağlamak olup aşağıdaki alanlarda program ve etkinlikler düzenlemektedir:                                                                                                                             
- Dînî ve temel ahlâkî değerleri içeren seminerler ve programlar düzenlenmesi.
- Tarihî-dînî-kültürel çalışmalar, fiziksel etkinlikler ve aktiviteler düzenlenmesi.                                             
- Edebiyat, tarih, inanç, düşünce vb. ile ilgili alanlara dair okumalar ve tahliller yapılması.                               
- Kulüp üye öğrencilerinin alanlarına yönelik akademik çalışmalar yapılması.                                           
- Üyeleri arasında beşerî münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için gezi, iftar vb. ortak faaliyetlerin düzenlenmesi.                                                                                                                                             
- Üniversite ve fakülte öğrencilerimize yönelik çeşitli alanlarda film tahlilleri yapılması.                                                           
- Belirli özel gün ve haftalarda üniversite kampüsünde farkındalık çalışmaları yapılması. 

İyilik ve Değerler Topluluğu’muza Yozgat Bozok Üniversitesinin tüm öğrencileri üye olabilmektedir.

Topluluk Başkanı
Abdülkadir YAVUZ

Topluluk Akademik Danışmanı
Dr. Öğr. Üyesi Yunus ÇAKIR

İyilik ve Değerler Topluluğu Tanıtım Bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. 

 

3. ADA Akademik Düşünce Atölyesi Topluluğu

 

 

Topluluk Amacı

Akademik düşünce alanına ilgi duyan üniversite gençliğine rehberlik etmek ve ortak etkinlikler düzenleme imkanı sağlayacak bir şemsiye ve sığınılacak bir ADA olmak.

Topluluk Çalışma Alanları

1- Topluluk üyelerinin entelektüel, düşünsel ve kültürel gelişimlerine yardımcı olacak faaliyetlerde bulunmak.
2- Topluluk üyelerinin tartışmayı bilen, iyi birer dinleyici olmalarını sağlayan, araştırmacı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler olabilmesi için imkanlar hazırlamak.
3- Öğrencilerin üniversite ve Yozgat ili ile olan bağını güçlendirmeye hizmet edecek etkinlikler yapmak.
4- Toplum üyelerinin yurt içi ve yurt dışında benzer amaçları güden öğrencileriyle tanışmalarını sağlamak, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlemek ve düzenlenmesine yardımcı olmak.
5- Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencilerinin kongre ve sempozyum gibi akademik faaliyetler düzenlemek, bu tür faaliyetlere katılmalarını ve yaptıkları sosyal araştırmalar ile ilgili olarak kongrede sunum yapmalarını sağlamak.
6- Her yıl belirli bir tarihte eğlence günü organize etmek ve bunun bir ritüel ve geleneksel hal almasını sağlamak.
7- Üniversite öğrencilerinin kitap edinememe ve kitap okumama davranışlarını gidermeye ve ayın kitabını seçme ve kitap yazarını davet etme vb. okumaya yönelik olarak kitap merkezli etkinlikler düzenlemek.
8- Üniversitemizin kütüphane ve diğer alanlarına katkı sunmak amacıyla idarenin uygun göreceği zaman ve alanlarda kermes vb. faaliyetler düzenlemek.

 

Başkan
Hatice Şahin - 0 538 699 4713

Danışman
Dr. Öğr. Üyesi Yasin GÖKHAN - 0 532 165 9907

ADA Akademik Düşünce Atölyesi Topluluğu resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.