Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ana bina ve ek bina olmak üzere iki ayrı mekanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Ek bina; 2019-2020 bahar eğitim öğretim döneminde hizmete açılmıştır. Fakültemiz ek binası; derslikler, dil ve müzik sınıfları, kütüphane, bay ve bayan mescitleri, konferans salonu; aynı zamanda geniş kantin, kafeterya ve öğrenciler için dinlenme alanı gibi çeşitli imkanlar sunmaktadır. Bunun yanında akademik personel için rahat çalışma ortamı sunan ofisler ve bölümlere ait ortak alanlar bulunmaktadır. Fakültemiz ana bina restorasyonu ve çevre düzenlemesi hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılmakta olup ek bina ile entegre bir faaliyet alanı oluşturulmuştur.
Yozgat Bozok İlahiyat Fakültesi güçlü ve gelişen akademik kadrosu, sosyal ve kültürel altyapısı ile nitelikli eğitim ve öğretimin adresi olmaya devam etmektedir.
Kültür Merkezi
Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapma potansiyeline sahip Erdoğan AKDAĞ Kongre ve Kültür Merkezi ve kampüs yaşamına katkı sağlayan Bozok Üniversitesi Sosyal Tesisleri hizmet vermektedir.
Kütüphane
Biri üniversite diğeri fakülte içinde olmak üzere iki kütüphane mevcut olup ilahiyat temel ilimlerine ait kitaplar mevcuttur. Fakülte kütüphanemiz, ek bina içinde olup binlerce elektronik kaynağa ve sosyal ve dini içerikli kitaplara sahiptir.
Bilgi-İşlem
Öğretim elemanlarının odalarının tamamında internet bağlantısı mevcuttur. Ayrıca Bilgi-İşlem biriminde dört adet bilgisayar araştırmacıların hizmetindedir. Bu birimde iki adet scanner ve iki adet laser yazıcı hizmete açıktır. Öğrencilerin bilgisayar dersleri için ayrı bir laboratuar mevcut olup 20 bilgisayar ile donatılmıştır. Bu bilgisayarlarda işletim sistemi, internet programları ve diğer paket programların kullanımı öğretilmekte ve uygulama yapılmaktadır.
Spor Salonu
Kapalı spor salonu öğretim elemanları ve üniversite öğrencilerine yönelik hizmet vermektedir. Spor salonundan ayrıca ilk ve orta öğretim okulları da faydalanmaktadırlar. Spor salonunda basketbol, voleybol, salon futbolu ve masa tenisi aktiviteleri yapılmaktadır. Fakülte öğrencileri arasında her yıl basketbol ve voleybol turnuvaları düzenlenmektedir.
Sosyal İmkânlar
Öğrencilerimiz ve personelimiz için kampüsümüzde merkezi yemekhane ve kafeterya, öğrencilerimiz için kız ve erkek öğrenci yurtları, mediko-sosyal merkezimizde sağlık imkânları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz devlet destekli burslar yanında Bozok Üniversitesi Vakfımız, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri derneğimiz ve sivil toplum örgütlerince sağlanan burs imkânlarından yararlanmaktadır. Öğrencilerimizin sportif ve kültürel faaliyetleri için üniversitemiz öğrenci konseyine ve öğrenci kulüplerimize destek verecek deneyimli akademik ve idari personelimiz mevcuttur. Tefrişatı devam eden Çarşı Binamız ise öğrencilerin kent merkezine inmeden tüm ihtiyaçlarını sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Çarşı Binasında; kuaför, berber, banka, 7 adet dükkân, PTT, lokanta ve market bulunmaktadır. Kongre ve Kültür Merkezimiz ile üniversitemiz Orta Anadolu’nun en büyük kültür merkezine kavuşmuştur. Bu merkez büyük organizasyonlara rahatlıkla ev sahipliği yapma kapasitesine sahiptir.
Cami
Fakültemizin hemen yanında 400 kişilik “Fakülte Camii” olup doğrudan öğrencilerimize hizmet etmektedir. Ayrıca Fen-Edebiyat Fakültesi binasının alt katında 300 kişilik bir mescit ve merkez kampüste 2000 kişilik “Erdoğan Akdağ Camii” hizmet vermektedir.
Kantin-Kafeterya
Kafeterya kapalı mekânda hizmet vermektedir. Burada her türlü sıcak ve soğuk meşrubat ile taze gıda ürünleri satılmaktadır. Ne kapalı mekânda ne de fakültenin çevrili bahçesinde sigara içenlere müsaade edilmemektedir.
Yemekhane
İlahiyat Fakültesi ana binasında yemekhane mevcuttur. Üniversite merkez yemekhanesi ise fakülteye takriben 400 m mesafede ve kampüsün tam ortasında hizmet vermektedir. Yemekhanelerde akademik ve idari personel ile öğrenciler, aynı binanın ayrı katlarında uygun bir fiyatla yemek yeme imkânına sahiptirler. Ayrıca kampüs içerisinde Bozok Üniversitesi Sosyal Tesisleri lezzetli ve çeşitli seçenekleri ve uygun fiyatlarıyla yemek hizmeti vermektedir.
Barınma ve Burs İmkânları
Fakülte öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Merkez kampüsünün yanında bulunan yurtlarında ve şehir içinde bulunan özel vakıflara ait yurtlarda barınabilirler.
Kampüste Yaşam
Öğrencilerin genellikle bir arada bulundukları mekânlar, fakülte bahçesi ve kafeteryadır. Kütüphane, bilgi-işlem merkezi ve spor salonu öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirdikleri diğer mekânlardır.