You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

                                                  

Değerli meslektaşlarım, kıymetli öğrencilerimiz ve saygıdeğer misafirlerimiz!

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak sizleri fakülte sitemizde görmekten ve bu satırlar aracılığı ile sizlere ulaşmaktan, duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim.

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 13.09.2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş, Yozgatlı hayırsever iş insanı Bilal Şahin’in uygulama camii ve fakülte binasını inşa ettirip Üniversitemize teslimi ile birlikte 2012-2013 Eğitim Öğretim dönemi itibariyle öğrenci alımına başlamış genç bir fakültedir.

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak; Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, öğrenmeyi, öğretmeyi ve insan gelişimini temel alarak kendisini yenileyen, geliştiren; eleştirel bakış açısına sahip, yeniliklere açık,  topluma rehberlik edebilen, milli ve manevi değerleri içselleştirmiş, İslami ilimlerin temel konularında donanımlı, mesleğinin öneminin bilincinde olan ve sorumluk sahibi bireyler yetiştirmek başlıca hedeflerimizdir.

Bir yıllık zorunlu hazırlık eğitiminin ardından dört yıllık lisans eğitim müfredatı uygulanan Fakültemizde, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır. Bu üç bölümümüzde Yüksek Lisans programı, Temel İslam Bilimleri Bölümü’nde ise Doktora programı açıktır. Fakültemizdeki eğitim öğretim süreçleri, 5 profesör, 9 doçent, 13 doktor öğretim üyesi, 9 öğretim görevlisi ve 13 araştırma görevlisi ile yürütülmektedir. Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, kaliteli akademik kadrosu ve modern eğitim imkânları ile Türkiye'nin önemli ilahiyat fakültelerinden biri olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Mezunlarımız, başta Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilmektedir.

Fakültemize her zaman destek veren, bize güvenen, öğrencilerimizin hak ettikleri eğitimi en iyi şartlarda almalarını sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar’a, Fakültemizin kuruluşundan bugüne kadar Fakültemize desteklerini esirgemeyen Yozgatlı iş insanı hayırsever Bilal Şahin’e, tüm üniversite yönetimine ve fakültemize katkı sağlayan bütün mesai ve çalışma arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerime çok teşekkür ederim. Hep birlikte Üniversitemize ve Fakültemize ait değerler ve ilkeler ışığında, sorumluluğumuzun bilincinde olarak, Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültemizi sürekli geliştirip güçlendirerek daha ilerilere taşıyacağımıza olan inancım tamdır.

Prof. Dr. Abdulkadir DÜNDAR

İlahiyat Fakültesi Dekanı