You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu”, 15-17 Mayıs 2025 tarihleri arasında üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. “Sürdürülebilirlikte Güncel Yaklaşımlar” temasıyla yapılan sempozyum, çeşitli disiplinlerden akademisyenleri bir araya getirerek, sürdürülebilirliğe yönelik çevresel, toplumsal ve ekonomik konularda yenilikçi yaklaşımların ele alındığı bilimsel bir platform oluşturdu.
Fakültemizden iki öğretim üyesi bu önemli akademik etkinlikte sunumlarıyla yer aldı. Dr. Öğr. Üyesi Aliya Mutallimova, “Kutsal Metinlerde Sürdürülebilir Yaşam Prensipleri: Tevrat Örneği” başlıklı sunumuyla, kutsal metinlerde yer alan sürdürülebilir yaşam ilkelerini tarihsel ve teolojik bağlamda ele aldı.
Dr. Öğr. Üyesi Dadaş Mutallim ise sempozyumda “İslam Tarihinde Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Toplum Modelleri” başlıklı bildirisiyle yer aldı. Bu oturumun başkanlığını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Dündar gerçekleştirdi. Oturum boyunca İslam tarihindeki sosyal adalet anlayışının sürdürülebilir toplumsal yapılarla ilişkisi detaylı bir şekilde tartışıldı.
Fakültemiz öğretim üyelerinin katkıları, sempozyumun akademik derinliğini artırmış ve sürdürülebilirlik konusunda çok boyutlu bir bakış açısının gelişimine katkı sağlamıştır. Disiplinler arası iş birliğini ve akademik paylaşımı teşvik eden bu tür etkinliklerde fakültemizin aktif şekilde yer alması, bilimsel üretim misyonumuzu pekiştirmektedir.