You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üniversitemiz Bozok Maliye Topluluğu tarafından düzenlenen “Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği Üzerine Söyleşi” konulu programda, Yozgat Yeminli Mali Müşaviri Ali Rıza Şehitoğlu ve Yozgat SMMM Mahmut Taha Örnek öğrencilerimizle bir araya geldi.

 

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 8 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen etkinliğe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Doğan, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Gürbüz ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Akdoğan, Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Karagöz, Maliye Bölüm Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Samancı, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr.  Hülya Toker, Finans ve Bankacılık Bölüm Başkan Yardımcısı Murat Kesebir, Dr. Öğr. Üyesi Elçin Dalkılıç, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Pınar Özmen, İşletme Bölümü Arş. Gör. Çağrı KÖYLÜ ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı. 

 

 

Maliye Bölümü Arş. Gör. Özlem Bapbacı’nın topluluk danışmanlığını yürüttüğü etkinliğin açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Doğan gerçekleştirdi.

 

 

  

 

Yozgat Yeminli Mali Müşaviri Ali Rıza Şehitoğlu ve Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Taha Örnek söyleşilerinde mali müşavirlik mesleğini ve mesleğin geleceğine yönelik bilgiler sundu.

 

    

 

Mali müşavirlik mesleğinin görev alanları, mali müşavir olmak için gerekli  olan genel ve özel şartlar, sınavlar ve staj süreçleri, mesleğin avantaj ve dezavatajları hakkında öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulunuldu. Sayın Ali Rıza Şehitoğlu ve Mahmut Taha Örnek, öğrencilerimizin staj faaliyetlerine daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizerek hem sektör hem de meslekte kariyer için ne yapmaları gerektiğine ilişkin yol gösterici öneriler sunmuştur.

 

 

 

 

Söyleşi soru-cevabın ardından Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Karagöz ve Maliye Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Özdemir’in plaket takdimi ile son buldu.