Üniversitemiz Bozok Maliye Topluluğu tarafından düzenlenen “Hazine ve Maliye Bakanlığında Kariyer Planlaması” konulu programda, Yozgat Defterdarı Yüksel Enoğlu, Personel Müdürü Özgür Kaya, Gelir Müdürü Aykut Kurt, Muhakemat Müdürü Sema Yurdakan öğrencilerimizle bir araya geldi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 15 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen etkinliğe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Doğan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Gürbüz, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftci, Yozgat AFAD İl Müdürü Rifat Genç, fakülte akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Maliye Bölümü Arş. Gör. Özlem Bapbacı’nın topluluk danışmanlığını yürüttüğü etkinliğin açılış konuşmasını, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Doğan gerçekleştirdi. Doğan konuşmasında, öğrencilerin bu tür etkinliklerden en iyi şekilde faydalanmaları için motivasyon ve dikkatlerini yüksek tutmaları gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek mesleki deneyimleri ve gelecek kariyer hedefleri hakkında önemli bilgiler edinebileceklerini belirtti. Ayrıca, etkinliğin öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade ederek söyleşiye olan katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmasına başlayan Yozgat Defterdarı Yüksel Enoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren defterdarlık mesleğine ilişkin tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki kariyer imkanlarına dikkat çekti. Enoğlu, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilerin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmanın önemine vurgu yaparak, gençleri bu alanda kariyer yapmaya teşvik etti.
Diğer yandan Enoğlu staj yapmanın öğrencilere sektördeki pratik deneyimi kazanma ve teorik bilgileri uygulamaya dökme fırsatı sunacağını da vurgulayarak, uluslararası staj programının kariyer gelişimine katkı sağlayacak önemli bir adım olabileceğini ifade etti. Uluslararası stajın, bireylerin kişisel ve profesyonel gelişimine olumlu katkıları olduğunu vurgulayarak öğrencileri bu deneyimi değerlendirmeye davet etti.

Yozgat Defterdarı Yüksel Enoğlu’nun konuşmaları sonrası sözü alan Personel Müdürü Özgür Kaya, bakanlık bünyesindeki çalışma ve kariyer planlaması konularında öğrencilere rehberlik etti. Kaya, gençleri defterdarlık bünyesinde kariyer yapmaya teşvik ederken, personel alım süreçlerindeki başvuru aşamaları ve değerlendirme kriterleri hakkında da detaylı bilgilere yer verdi. Öğrencilere, maliye uzmanlarının hangi niteliklere sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Kaya, başarılı bir şekilde maliye sektöründe çalışabilmek için gereken adımları açıkladı.

Gelir Müdürü Aykut Kurt, kendi mesleki deneyimleri ve kariyeri üzerinden örnekler vererek öğrencilere mülakat süreçleri hakkında önemli ipuçları verdi. Kurt, maliye alanındaki uzmanlık sınavlarında karşılaşılan soruları ve mülakatların nasıl değerlendirildiğini açıklayarak, gençleri bu süreçlere hazırlıklı olmaları konusunda teşvik etti. Aykut Kurt'un sunumu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kariyer yapmak isteyen öğrencilere ilham verdi.

Muhakemat Müdürü Sema Yurdakan ise, öğrencilere mülakat süreçleri ve meslek hayatındaki tecrübelerini anlattı. Yurdakan, maliye sektöründe başarılı olmanın sadece bilgi ve beceriyle değil, aynı zamanda kararlılık ve özveriyle de mümkün olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin bu alanda kendilerini nasıl geliştirebileceklerini aktardı. Ayrıca, mülakatların nasıl başarılı bir şekilde geçilebileceği konusunda önerilerde bulundu.

Programın sonunda katılımcılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarından aldıkları kariyer tavsiyeleri ve mülakat süreçlerine dair bilgilerle sektöre yönelik daha net bir perspektif kazandılar. Öğrenciler, bu değerli bilgilerle maliye sektöründe başarılı bir kariyer için gerekli adımları daha iyi planlama fırsatı buldular.
Söyleşi soru-cevabın ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Doğan’ın plaket takdimi ile son buldu.