You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YAZ STAJI ESASLARI

"Yozgat Bozok Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nin 33. maddesinde belirtildiği gibi öğrencilerin staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. 

Staj Başvurusu: Stajını yapmayı düşündüğü kurum ya da kuruluşu bölüm başkanlığının onayına sunan öğrenci ancak staj komisyonunun staj yerini kabul etmesi ve başvuruyu onaylaması durumunda stajına başlayabilir. Öğrenci staj yeri olarak uygun görülen bu kuruluştan başvurusunun kabul edildiğine ilişkin aldığı "ilgili makama" yazısını staj komisyonuna iletmelidir. 

Staj Yeri: Stajlar en az bir kimyager ya da kimya mühendisinin çalıştığı kimya ile ilgili üretim, araştırma veya laboratuvar çalışmaları yapan işletme ve/veya laboratuvarlarda yapılabilir. Staj yapılacak kuruluşun uygun olup olmadığına (öğrencinin başvurusu üzerine) staj komisyonunca karar verilir. Birden fazla kurumda staj yapmayı düşünen öğrenciler her bir kurum için staj komisyonundan ayrı ayrı uygunluk onayı almak zorunda olacaktır. 

Staj Süresi: Kimya Bölümü öğrencilerinin staj süresi 30 iş günü olarak belirlenmiştir.

Staj Dönemi: Öğrenci staja en erken altıncı dönemin sonunda başlayabilir ve tek seferde yapabilir. Mezuniyet durumunda olan öğrenciler derslerini aksatmamak üzere stajlarını akademik takvim süresi içinde de yapabilirler.

Staj Raporu: Stajını tamamlayan öğrenci staj süresi boyunca yaptığı çalışmaları staj defteri içerisinde uygun yerlerde açıklamalıdır.

Staj Raporunun Değerlendirilmesi: Staj raporları staj komisyonu tarafından değerlendirilir. Staj raporları uygun bulunmadığı takdirde öğrenci yeniden rapor hazırlamak zorundadır. Staj çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamlamayan öğrenciler mezuniyet belgesi alamaz.

Staj Komisyonu: Bu komisyon staj defterindeki bilgileri, belgelere ve gerekli hallerde yapılan kontrol ve mülakata göre stajın kabulüne, bir bölümünün veya tamamının reddine karar verebilir.

Staj Gizli Değerlendirme Belgesi: Sicil fişi diye tanımlanan bu belge staj bitiminde işletme tarafından gizli olarak doldurulur ve onaylanır. Onaysız veya açık zarf içerisinde teslim edilecek sicil fişi belgeleri geçersiz sayılır. Teslim edilen staj defterinin değerlendirilebilmesi için staj sicil fişlerinin staj komisyon üyelerine iletilmesi gerekir. 

Staj Raporlarının Saklanma Süresi: Staj raporlan öğrenci mezun oluncaya kadar saklanır. Öğrenciler tarafından alınmayan raporlar en çok bir yıl daha muhafaza edilir.