Bölümümüzde, eğitim dili Türkçe olup lisans programının yanı sıra yüksek lisans ve doktora eğitimleri de verilmektedir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında yapılan düzenlemelerle ders programları çağdaş ve pratik eğitim vermek amacıyla yeniden düzenlenmiştir.  Lisans düzeyi eğitimi dört yıl (sekiz yarıyıl) için planlanmıştır ve 240 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) gerektirmektedir. Bunun yanında altıncı yarıyılın sonunda öğrencilerimizin staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Kimya Bölümünde Analitik, Anorganik, Fizikokimya, Organik kimya ve Biyokimya anabilim dalları mevcuttur. Kimya Bölümünde 7 Profesör, 2 Doktor Öğretim Üyesi,  1 Araştırma Görevlisi ve 1 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.

Kimya bölümü, altyapısı ve imkânları dâhilinde, sahip olduğu eğitim kadrosu ve yeni kavuştuğu laboratuvar imkânları ile çağdaş ve dinamik bir eğitim yapabilecek seviyeye ulaşmıştır.

Bölümümüzde toplam 7 araştırma laboratuvarı, 2 öğrenci laboratuvarı (her biri 50 metrekare alana sahip 30 öğrencinin aynı anda beraber çalışabileceği), 1 adet aletli analiz laboratuvarı ve 2 adet madde malzeme deposu mevcuttur. Laboratuvar ortamı, çeşitli cihazların kullanımını öğrenme, öğrencilerin sınıfta öğrendiği kavramları pekiştirme ve veri analizi konularını daha iyi anlamalarının yanında rapor yazma, sunum hazırlama ve başkalarıyla bilimsel tartışma becerileri de kazanacaktır.

Fakültemizin B bloğunda bulunan  201, 202, 203 ve 204 no’lu amfi düzeninde derslikler bölümümüze ait olup son teknoloji eğitim materyalleri ile donatılmışlardır. 201 nolu derslik 80 metrekare (84 öğrenci kapasiteli), 202 nolu derslik 40 metrekare (60 öğrenci kapasiteli), 203 ve 204 nolu derslikler 60 metrekaredir (72 öğrenci kapasiteli).