You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOBU KİMYA SEMİNERLERİ

21 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Temel Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan SEÇEN "Dünden Bugüne Doğal Ürün Sentezleri" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

16 Mayıs 2024 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Senem AKKOÇ "Heterohalkalı Bileşiklerin Sentezi ve Biyolojik Aktivite Uygulamaları" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

14 Mayıs 2024 tarihinde Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman ASAN "Korozyonun Önlenmesi" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

08 Mayıs 2024 tarihinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Muhammet ER "Pirazol Türevi İlaçlar" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

30 Nisan 2024 tarihinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Sena HAMURCU "Çok Halkalı Misklerin Kimyasal Tarihi" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

07 Mayıs 2024 tarihinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Fatma KÜRTÜNCÜOĞLU "Kozmetik ve Kimya" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

05 Aralık 2023 tarihinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Müge Şahdiye UZTUTAR "Raman Spektroskopisinin Uygulama Alanları" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

21 Kasım 2023 tarihinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Sevda EROĞLU "İmprinted Polimerler" isimli seminer sunumunu yapmıştır. 

 

17 Mayıs 2023 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü Çorum Belgelendirme Müdürlüğü Başaraştırmacısı Arslan KARAKÖSE "Şekil Hafızalı Polimerlerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Analitik Kimyada Uygulamaları" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

05 Nisan 2023 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanı Öğr. Gör. Nurullah KARTALOĞLU "Kenevir Yağı Esaslı Alkid Reçinelerinin Sentezi ve Hibrit Latekslerin Eldesinde Kullanımı" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

03 Nisan 2023 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Evren KIBRIZ "Kanser Tedavisinde Kimyanın Rolü" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

16 Mart 2023 tarihinde Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Gazi SAĞLAM "Tiyo-fosfor Grubu Bileşikler" isimli seminer sunumunu yapmıştır.

 

28 Şubat 2023 tarihi itibariyle YOBU Kimya Seminerleri başlamış olup Kimya Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Mustafa SAÇMACI "Grafen Türevli Malzemeler ve Uygulamaları" isimli semineri ile açılışı yapmıştır. 

 

GELENEKSEL KİMYA GÜNLERİ

Her yıl düzenlenen Kimya Günleri etkinlikleri kapsamında alanında uzman değerli hocalarımızın seminerleri, paneller ve bunların yanı sıra çeşitli sertifika eğitim seminerleri (ISO, HACCP, Sorumlu Müdürlük, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Akreditasyon ve belgelendirme, vb.), teknik ve kültürel geziler ile ağaç dikme şenlikleri gerçekleştirilmektedir.

Kimya bölümü öğrencileri, öğretim üyeleri ve mezunlar arasında iletişimi güçlendirmek amacıyla her eğitim-öğretim yılı başında tanışma kokteyli, yıl içinde de Yozgat'ta bulunan genellikle tarihi ve kültürel öneme sahip konaklarda düzenlenen kaynaşma geceleri ve Yozgat Çamlık gibi turistik öneme sahip yerlerde piknik ve benzeri etkinlikler düzenlenmektedir.

I. BOZOK KİMYA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ: 04-13 Nisan 2008

II. BOZOK KİMYA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ: 06-12 Nisan 2009

III. BOZOK KİMYA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ: 06-09 Nisan 2010

IV. BOZOK KİMYA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ: 04-10 Nisan 2011

V. BOZOK KİMYA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ: 03-09 Nisan 2023

VI. BOZOK KİMYA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ: 14-17 Nisan 2024