You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

                                                                                                                                                                                                                           TR  ENG

GEDİKHASANLI BİLAL ŞAHİN TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

İlimiz Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Köyü’nde kurulu olan 114 dekarlık alanda bahçe bitkileri ağırlıklı araştırma ve uygulama çalışmaları için farklı türler ve çeşitlerle plantasyonlar oluşturulmuştur. Kuruluş işlemleri 2010 yılında başlamış olup, hali hazırda hizmet binası olarak 260 m² kapalı alan içinde; seminer salonu, ofisleri, yatakhanesi, dinlenme salonu mutfak banyo ve WC imkânları ile hizmet verilmektedir. Uygulama ve araştırma merkezi yoğun olarak, elma (MM 106 klon anacı üzerine 9 çeşit-15 dekar), armut (OHF 333 ve Quince A üzerine 7 çeşit-12 dekar), kiraz (SL 64 ve Maxima 14 üzerine 8 çeşit-3 dekar), ceviz (7 çeşit-10 dekar), anaç damızlık parseli (elma ve bağ klon anaçları), vişne (Mazima 14 anacı üzerine kütahya çeşidi), süs ve sebzelerden oluşan parselleri içinde barındırmaktadır. Bu türlere yönelik olarak merkez bünyesinde halen çok sayıda lisansüstü çalışma ve A tipi araştırma projeleri yürütülmektedir. Ayrıca meyvelerin saklanabilmesi için 150 m²'lik 2 kısımdan oluşan depolama ünitesi, 350 tonluk kapalı sulama havuzu, 110 m²'lik cam sera, hayvan gübresi ihtimar alanı, ve damla sulama sistemi, traktör ve müştemilatı da merkezde mevcuttur. Merkez alanı özellikle öğrencilerin eğitimleri amacıyla pratik uygulamalara imkân tanıması açısından fakültenin eğitim kalitesine önemli katkılar sunmaktadır.

 

Genel Görünüm

genel2         genel5          

genel3        drone          

Hizmet Binası

genel1  genel ev3  

ev1 ev2  ev

Elma Parseli

e5  e3 e6  

e1 Elma3  Elma2

Armut Parseli

armut1 armut 2 a1  

a2 a3 A4

Kiraz Parseli 

kiraz3 Kiraz2 K3  

K1 K4 K2

Ceviz Parseli 

ceviz2    C1 

C3     C2      C5

Çilek Üretim Parseli

çilek1  çilek 4  çilek2  

Sebze Üretim Alanları

S1  S3 S4  

S5  S6 B1

Gedikhasanlı-Araştıma Serası

sera sera2 sera1  

sera3 S2 S2

S3  S

Sulama Havuzu

havuz1 havuz

 

ARAŞTIRMA SERALARI

Fakültemizde, 2 adet plastik örtülü araştırma serası bulunmaktadır. Bu seralar toplamda yaklaşık 400 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır ve meyvecilik ile bağcılık alanlarına odaklanmaktadır. Her iki sera da 2 tünelden oluşmaktadır. Yarı otomasyonlu seralarda, çeşitli bahçe bitkilerinin fide ve fidan üretimleri başarıyla gerçekleştirilmektedir. Üretim süreçleri, öğrencilere alan uygulamaları yapabilme fırsatı sunmaktadır. Bu eğitim ortamında, öğrencilerimiz bitki yetiştirme süreçlerini yakından izleyerek teorik bilgilerini pratik becerilerle birleştirme şansına sahiptirler.

 

Araştırma Serası I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Araştırma Serası II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANTAR ÜRETİM TESİSİ

Fakültemizde 50 metrekarelik modern bir mantar üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesis, öğrencilere mantar üretimi ile ilgili eğitimler verildiği bir merkezdir. Aynı zamanda, öğrencilerimiz tarafından kayın mantarı üretimi gerçekleştirilmektedir.