You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bölümümüz öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerinin de içerisinde yer aldığı 39 kişilik bir grup, dünyanın en büyük örtüaltı tarım sektörü fuarı olan Growtech Fuarı'nı 23.11.2023 tarihinde ziyaret etti. Antalya'da düzenlenen bu fuar, sera ve teknolojileri, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, bitki besleme ve koruma, biyolojik mücadele, tarımsal makine ve ekipmanları alanlarında öncü firmaların katılımı ile profesyonellerin bir araya geldiği önemli bir etkinlik oldu.

Aynı zamanda, öğrencilerimiz Antalya il'inde yer alan Onaran Fide Üretim Tesisi'ni de ziyaret ettiler. 2020 yılında kurulan tesis, 22 dekar sera olmak üzere toplam 28 dekarlık alanda hizmet veriyor. Firma, yenilikçi ve teknolojik üretim metotları ile aşılı ve düz fide olmak üzere yıllık 50 milyon üretim kapasitesine sahiptir. Tesisi ziyaretimizde, tohum ekiminden fide yetiştirme aşamasına kadar tesis hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra, lisans öğrencilerimize staj konusunda firma tarafından sunulan katkı imkanları da aktarıldı. Bu özel ziyarette, bize modern fide üretim tesisini tanıtan Doç. Dr. Abdurrahman ONARAN'a ve Onaran Fide çalışanlarına teşekkür ederiz. Onların bilgilendirici sunumu, öğrencilerimizin kariyerlerine ve tarım sektöründeki bilgi birikimlerine önemli katkılar sağladı.

Üniversitemiz katkıları ile Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen bu teknik gezi, öğrencilerimizin sadece kariyerlerine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda tarım sektörüne dair önemli bilgiler edinmelerini mümkün kıldı.