You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ÖMER DEMİR GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ATÖLYESİ AÇILDI

Üniversitemiz ve Yozgat Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demir’in katkıları ile yenilenen “Ömer Demir Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney, Yozgat Meslek Yüksekokulu  Müdürü  Prof. Dr. Hasan Güner Berkant, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Üniversitemiz Yozgat Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demir, 18 yıldır aralıksız hizmet ettiği Meslek Yüksekokulumuzun otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü aşçılık programı öğrencilerinin hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerini daha iyi şartlarda sürdürmelerine olanak sağlamak amacıyla oluşturulan atölyenin yenilenmesine katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Demir, geleceğin aşçılarının yetişeceği  “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi"nin  yenilenen yüzü ile önemli bir hizmet vereceğini ifade etti. 

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Güner Berkant da, "Ömer Demir  Gastronomi ve Mutfak  Sanatları Atölyesi"nin  açılmasına öncülük eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Dr. Üyesi Ömer Demir’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaptığı konuşmada, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin her açıdan gelişip değişerek  güçlendiğini söyledi. Üniversitenin imkanları  doğrultusunda  her alanı güçlü kılmak istediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meslek Yüksekokullarımız bunun çok önemli bir kısmını oluşturuyor. Geleceğin aşçılarının yetişeceği yeni atölyemizi üniversitemiz kaynakları ve Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demir Hocamızın destekleri  ile yeniledik. Üniversitemiz Yozgat Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı'nda ön lisans eğitimlerini sürdüren 90  öğrencimize, başta zengin Türk mutfağımız olmak üzere, dünya mutfağından önemli örnekler gösterilecektir. Bunun yanında mutfak kültürü, pasta ve tatlı, gıda hijyeni, beslenme  ve ziyafet servis yöntemlerini teknik olarak öğretiyoruz. Amacımız, bizi tercih eden öğrencilerimizin her açıdan çok iyi yetişmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimiz yenilediğimiz atölyemizde işin mutfağında beceri ve yeteneklerini pratiğe dökecekler. Öğrencilerimizin hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle geleceğin Türkiye’sinde ve uluslararası düzeyde söz sahibi olacak aşçılar arasında yer alacaklarına inanıyorum. O açıdan bu tür uygulama merkezlerini çok önemsiyoruz. Bu vesile ile atölyemizin yenilenmesinde önemli bir katkı sunan Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demir ve Yüksekokul yönetimimize diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, atölyemizin Meslek Yüksekokulumuz ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”