TARİHÇE

Yüksekokulumuzda 1 Doçent, 7  Doktor Öğretim Üyesi, 3 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 14 akademik personel görev yapmaktadır. Buna ek olarak, 4 idari personel ve 6 yardımcı personel Yüksekokulumuz bünyesinde çalışmaktadır.

2021-2022 Akademik Eğitim-Öğretim yılında Yüksekokulumuzun lisans düzeyinde kontenjan doluluk oranı %100 olup, Yüksekokulumuzda öğrenim gören 239 öğrenci bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda, akademisyen başına düşen öğrenci sayısı 20 olup Türkiye çapındaki lisans programları ortalamasına (30) yakındır. Bu sayıyı iyileştirme çabalarımız devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda, eğitim-öğretim faaliyetlerinde modern bilgi teknolojileri araçlarını öğrenci ve öğretim elemanlarının kullanımına sunmuştur. Merkez yerleşkenin tüm binalarında kablosuz internet erişimi, teknolojik donanımlı sınıf ve iletişim teknolojileri derslerinin yapılması için teknoloji ile donatılmış bilgisayar laboratuvarları mevcuttur. Yüksekokulumuzda mevcut fiziki kapasite ve imkânlarla eğitim ve öğretim faaliyetlerini çağın gereklerine uygun biçimde yürütmeye devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda, 14 projeksiyon makinesi, 14 akıllı tahta ile donatılmış toplam 18 derslik bulunmaktadır.  Bu derslikler arasında 1 isg laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı ve 1 hemşirelik laboratuvarı yer almaktadır. Buna ek olarak, öğrencilerin faydalanabileceği 1 ortak çalışma ve okuma salonu ile çeşitli akademik etkinliklere ev sahipliği yapabilecek 1 konferans salonu bir de akademik toplantı salonu mevcuttur. Yüksekokulumuz akademik personeline ayrılmış 30 bireysel ofis ve idari personel ile yönetime ayrılmış 13 ofis bulunmaktadır. Öğrencilerin kullanımına açık 1 kantin, 2 mescit, ortak kullanılabilecek 2 bilgisayarı barındıran bekleme alanları ve fuaye alanı yer almaktadır.