YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı ile program akreditasyon süreçlerinde önemli başlıklardan biri olan “Program Tasarımı, Değerlendirilmesi ve Güncellenmesi”, yükseköğretim programlarının; amaçlarına ve öğrenme çıktılarıyla uyumlu biçimde, ilgili paydaşların katılımıyla tasarlanmasını zorunlu kılmaktadır.
Bu kapsamda:
♦ Program yeterliliklerinin, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tanımlanması,
♦ İlgili tüm paydaşlara açık biçimde duyurulması,
♦ Programın, eğitim-öğretim amaçlarına ulaşıp ulaşmadığının ve öğrenciler ile toplumun ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığının, mezun izleme ve periyodik değerlendirme süreçleriyle izlenmesi ve gerektiğinde güncellenmesi gerekmektedir.
Günümüzde Türkiye yükseköğretim alanında kalite süreçlerinin hızla geliştiği görülmekte ve pek çok akreditasyon kuruluşu bu parametreler üzerinde titizlikle durmaktadır. Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalarda ilgili akreditasyon kuruluşlarının program çıktıları ve müfredata ilişkin beklentileri dikkate alınmalıdır.
Bu çerçevede, Üniversitemizde programların öğretim programı (müfredat) kapsamında yürütülecek değişiklik taleplerine ilişkin olarak aşağıdaki belgelerle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurulması gerekmektedir.
Başvuru sürecinde ihtiyaç duyulacak bilgi ve belgelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
1. İş Akış Şeması (Program tasarımı ve güncelleme sürecine ilişkin adımları gösterir.)
2. Kontrol Formları
Ön Lisans Programları İçin Kontrol Formu
Lisans Programları İçin Kontrol Formu
Lisansüstü Programlar İçin Kontrol Formu
3. İntibak Tablosu
Örnek: İntibak Tablosu
4. Müfredat Karşılaştırma Tablosu
Örnek: Müfredat Karşılaştırma Tablosu
5. Ders Bilgi Formu (yeni açılacak veya değişiklik yapılacak dersler için
6. İç ve Dış Paydaş Görüşleri ve Paydaş Görüşleri Değerlendirme Raporu.
7. Farklı Üniversite Müfredatları Karşılaştırma Şablonu