You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Öğretim Sürecinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Almak İsteyen Son Sınıf Öğrencilerimizin Dikkatine

1. 29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”nın ekinde yer alan alanlarda eğitim alan lisans son sınıf öğrencilerimiz talep etmeleri halinde 2022-2023 Yılı Bahar Dönemi itibariyle öğrenimleri sırasında Pedagojik formasyon derslerini alabileceklerdir.
2. Pedagojik formasyon dersleri 2022-2023 Yılı Bahar Döneminde Pedagojik Formasyon alma hakkı bulunan lisans programlarının son sınıf bahar yarıyılı ders müfredatlarına isteğe bağlı seçmeli ders olarak tanımlanmıştır. Bu derslerin notları dönem ve genel not ortalamasına katılacaktır.
3. Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) ders kayıt döneminde açılan pedagojik formasyon derslerini seçen ve ders kaydını kesinleştiren öğrenciler bu dersleri almayı talep etmiş sayılırlar. Pedagojik formasyon eğitimi 40 AKTS’den oluşmaktadır. Bu eğitim öğrencinin lisans programından mezuniyet için alması gereken en az 240 AKTS’nin dışında değerlendirilecektir. Pedagojik formasyon eğitimi alan bir öğrenci 240 + 40 AKTS olmak üzere toplam en az 280 AKTS almalıdır.
4. Pedagojik formasyon programı dahilinde alınan tüm dersler transkript içinde yer alacak ve mezuniyet ortalamasına dâhil edilecektir.
5. 2022-2023 Bahar Döneminde seçmeli ders olarak açılan pedagojik formasyon dersleri cumartesi günleri çevrimiçi uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğrenim Sırasında Alınacak Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Usul ve Esaslar

Pedagojik formasyon eğitimi alabilecek lisans programları

Yükseköğretim Kurulu Pedagojik Formasyon Kararı

Yükseköğretim Kurulu Pedagojik Formasyona Yönelik Bilgilendirme

 

* Halen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına devam eden öğrenciler için mevcut program aynen uygulanmaya devam edecektir. 
** Pedagojik formasyon seçmeli derslere kayıt yaptırmayanlar ya da belirli dersleri başarıyla tamamlamış olup bütün (40 AKTS) pedagojik formasyon seçmeli derslerini tamamlamadan lisans programından mezun olmak isteyen öğrenciler, mezun öğrenciler için sürdürülmekte olan pedagojik formasyon sertifika programlarına başvurabileceklerdir. 

 

İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr