YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ
2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İLANI
Yozgat Bozok Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde kurumlar arası yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş için başvuracak öğrenciler, Üniversitemiz “Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yatay Geçiş, Programlar Arası Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Değişim Programlarında Öğrencilik, Eşzamanlı Öğrenimde Öğrencilik, Özel Öğrencilik, Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi”ne (https://bozok.edu.tr/Dosya/12346edb- 3.pdf) uygun olarak başvurularını yapabileceklerdir.
Başvuru Koşulları
- 1. Yatay Geçişler ancak eşdeğer diploma programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilen kontenjanlar çerçevesinde yapılmaktadır.
- 2. Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
- 3. Yatay geçiş için öğrencinin;
- Kayıtlı olduğu kurumdan sağladığı genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) 4’lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 2.29 (farklı not sistemlerinde YÖK not dönüşüm tablosu dikkate alınır) olması gerekmektedir.
- Disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.
- 4. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki GANO’sunun dörtlük sistemde en az 3.15 ve üzeri (farklı not sistemlerinde YÖK not dönüşüm tablosu dikkate alınır) olması veya kaydolduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekmektedir.
- 5. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hariç olmak üzere, yatay geçiş için yapılan başvuruların değerlendirilmesinde başarı puanı, öğrencilerin genel not ortalamasının %50 ağırlığı ile yatay geçiş yapmak istediği programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki ÖSYS/YKS/DGS puanının %50 ağırlığı alınarak hesaplanır. Ancak Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri için yatay geçiş başarı puanı, öğrencilerin genel not ortalamasının %30 ağırlığı ile yatay geçiş yapmak istediği programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki ÖSYS/YKS/DGS puanının %70 ağırlığı alınarak hesaplanır. Farklı not sistemlerindeki GANO’lar YÖK dönüşüm tabloları kullanılarak 4’lük sisteme dönüştürülerek kullanılır. Hesaplamada aşağıdaki formül kullanılır:
6. Vakıf Üniversitelerindeki öğrenciler, bulundukları yıl itibari ile sınıfında %10’a girmek veya GANO’sunun dörtlük sistemde en az 3.25 (farklı not sistemlerinde YÖK not dönüşüm tablosu dikkate alınır) ve belgelendirmek şartı ile ilgili bölüm/program yatay geçiş kontenjanlarının yarısından fazla olmamak üzere yatay geçiş başvurusu yapabilirler. (Türkiye’de Bulunan Vakıf Üniversiteleri)
- 1. ÖSYS Kılavuzunda bulunan yükseköğretim programına yerleştirildiği gösteren Sınav Sonuç Belgesi ile Puan Türlerini Gösterir YKS Sonuç Belgesi.
- 2. Disiplin cezası almadığını gösteren belge (Transkript belgesinde “Disiplin Cezası Almamıştır” ibaresi varsa ayrı bir belge yüklenmeyecektir.)
- 3. Not durum belgesi (Transkript): Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğrenim kurumundan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren onaylı belgenin aslı. (e-devlet çıktısı da kabul edilecektir)
- 4. Öğrenci belgesi (e-devlet çıktısı da kabul edilecektir)
- 5. Türkiye’de bulunan Vakıf Üniversitelerinden gelecek öğrencilerden bulundukları yıl itibari ile sınıfında yüzde ona giren öğrencilerin %10’a girdiğine dair belge getirmesi gerekmektedir. (3,25 Ortalamaya sahip olan öğrencilerden bu belge istenmeyecektir.)
- 6. Ders İçerikleri
Not: Sisteme yüklenecek tüm belgeler pdf formatında olmalıdır.
Kesin Kayıt Sırasında İstenen Belgeler
-
1. Kimlik Fotokopisi
-
2. 2 adet Vesikalık Fotoğraf
-
3. Kayıtlı Olunan Üniversiteye Ait Kimlik
-
4. Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair belge
-
5. Özel Güvenlik ve Koruma Programına yatay geçiş için başvuru yapacak öğrencilerin "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun"un 10. maddesi d, e, f bentleri ile "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik"in 18. Maddesinde belirtilen uyarınca tam teşekküllü sağlık raporunu ilgili birime teslim etmesi gerekmektedir.
-
6. Sisteme yüklemesi yapılan belgelerin asıllarının kesin kayıt sırasında ilgili birime teslim edilmesi gerekmektedir.
Başvuruların Değerlendirilmesi
- 1. Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi; Senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili birim yönetim kurulu yapmaktadır. Sıralama, adayların Yatay Geçiş Başarı Puanına göre yapılmaktadır.
- 2. Sonuçlar birim web sayfalarında ilan edilir.
- 3. Tüm değerlendirme işlemleri sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılacağından belgelerin eksiksiz olması önem arz etmektedir.
-