2024 YKS EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

1. ELEKTRONİK KAYIT SÜRECİ

Üniversitemize 2024-YKS EK YERLEŞTİRME ile yerleşen adaylar;

♦ 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresine e-devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ ekranından açılan sayfadaki ‘Eğitim’ sekmesine girilerek, buradan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite e-Kayıt’ butonundan kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

♦ Kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alan öğrencilerin, Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak bizzat gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır.

2. E-Kayıt Sisteminde Durumları Sorunlu Olan veya Yüz Yüze Kayıt Yaptırmak İsteyen Öğrencilerimizin İşlemleri

♦ Eş değer bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan kayıtlarını sildirmeden kayıt yaptıramayacaklardır.

♦ Ortaöğretim mezuniyeti ile ilgili sorunu olan adaylar, ortaöğretim diplomasının aslı veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslını 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt yaptıracağı birimin öğrenci işleri bürosuna şahsen getireceklerdir.

♦ e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt yaptırmayıp, Üniversitemiz kayıt merkezlerinde kayıtlarını yaptıracak adayların kayıt işlemleri 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırmak istediğiniz birimin öğrenci işleri bürosuna şahsen başvurarak yapılacaktır.

♦ Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

ÖZEL DURUMLAR

Birim

Kayıt Açıklaması

Sorgun Meslek Yüksekokulu

Özel Güvenlik ve Koruma

Bu programa kayıt yaptırabilmek için 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun"un 10. maddesi d, f, bentleri ile "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik "in 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir.

“Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.

a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.

b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.

c) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.

d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.”

*Bu programların kayıtları yalnızca yüz yüze olarak ilgili Meslek Yüksekokullarında şahsen başvuru ile yapılacaktır.

Şefaatli Meslek Yüksekokulu

3. KAYIT TARİHİNDE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDAN MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER

♦ Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 Günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. (Bu durumda olan adayların mazeretlerini bildiren belgeyi kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan almaları gerekmektedir.)

4. OBS SİSTEMİNE GİRİŞ

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) şifre belirleme, öğrenci numarası öğrenme, sisteme giriş ve ders kayıtları ilgili bilgiler için https://youtu.be/pnpR3WrlRpA ve https://www.youtube.com/watch?v=j1q6FEwklPU adreslerindeki videoları izleyebilirsiniz.

5. UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYITLANACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMESİ

♦ Uzaktan öğretim programları öğrencileri öğrenim ücretlerini 30 Eylül - 4 Ekim 2024 tarihleri arasıda 11 rakamlı öğrenci numaraları ile Halkbank Şubeleri, Halkbank Mobil veya Halkbank ATM’leri üzerinden ödeyebileceklerdir. Bu süre içerisinde ücretlerini ödemeyen öğrencilerin ders kayıtları iptal edilecektir.

♦ Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir.

6. DERS KAYITLARININ YAPILMASI

♦ Kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimizin 1. yarıyıl zorunlu dersleri 30 Eylül 2024 tarihinde öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden otomatik olarak atanacaktır. Eğer program müfredatında seçmeli ders varsa 30 Eylül - 4 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıtlı oldukları Fakülte/YO/MYO öğrenci işlerine başvurarak seçmeli derslerine kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

7. 34 YAŞ ÜSTÜ KADIN KADIN KOTENJANI

♦ 2024-YKS Ek yerleştirme kayıt işlemlerinde 34 yaşını tamamlamış kadınlar için ayrılan kontenjandan yararlanarak bir yükseköğretim programına yerleştirilenlerden herhangi bir lisans programından mezun olduğu tespit edilenler ile ön lisans programlarına yerleşenler için ön lisans programından mezun olduğu tespit edilenlerin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından kayıtları yapılmayacaktır. Bu adaylar yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

ÜNİVERSİTEMİZ KAYIT MERKEZLERİ:

FAKÜLTE/YO/MYO