Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yavuz GÜRBÜZ ve Sorgun Tarım ilçe Müdürü Yusuf CANBOLAT organizasyonları ile ve Sorgun Ziraat Odası ev sahipliğinde 14.04.2022 tarihinde “Yağlık ayçiçeği bitkisi yetiştiriciliği bilgilendirme eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında yağlık ayçiçeği yetiştiriciliğinde ekim zamanı ve normu, hasat, ilimizde görülen hastalıklar ve mücadele yöntemleri, piyasadaki mevcut çeşitler ve yağlı tohumlu bitkilerde desteklemeler” konularında üreticilere bilgilendirme yapıldı.

Buluşma kapsamında Tarla bitkileri öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin COŞGEŞENKAL ilçemizde yapılan ayçiçeği ekimlerinde dikkat edilmesi gereken hususları, ekim zamanı ve normunu, sulama dönemlerini ve ayçiçeği hasadını yöre çiftçileri ile paylaştı. Bitki koruma bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ali ENDES yörede görülen hastalık ve zararlılar ile bunlarla mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Tarla bitkileri öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Levent YAZICI yağlı tohumlu bitkilerin elimi üretimi ve önemi hakkında ve ilimizde ekilmesi gereken yağlık ayçiçeği çeşitleri ve bu çeşitlerin özelliklerini ise anlattı. Son olarak ülkemizdeki yağlı tohumlu bitkilere verilen desteklemeler ve alternatif olarak ekilebilecek yağlı tohumlu bitkiler hakkında Arş. Gör. Tansu USKUTOĞLU’nun verdiği bilgilerden sonra soruları olan çiftçilerimizin fakültemiz öğretim üyelerine sordukları sorular ile buluşma sona erdi.