Tıbbi ve Aromatik Bitkileri yetiştiriciliği kursu Yozgat Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 29.01.2022-08.02.2022 tarihleri arasında düzenlenmiştir. Eğitim 4 öğretim üyesi tarafından verilmiş olup, toplam 18 adet tıbbi ve aromatik bitkinin yetiştiriciliği, bitkisel özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi verilmiştir. Tarla Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Güngör YILMAZ Safran, Kenevir, Nane, Sarımsak bitkileri hakkında, Prof. Dr. Belgin COŞGE ŞENKAL tıbbi ve aromatik bitkilerden Adaçayı, Oğulotu, Kekik, Lavanta ve Aspir, Doç. Dr. Hülya DOĞAN Ekinezya, Sarı kantaron, Kimyon ve Çemen ve Dr. Öğr. Üyesi Levent YAZICI Rezene, Dereotu, Maydanoz, Reyhan ve Çörekotu bitkileri hakkında bilgi vermişlerdir. Kursa toplam 110 kişi kayıt yaptırmış olup, 72 saatlik kurs sonunda 72 kişinin katılımı ile sınav yapılmıştır. Sınavda 50 ve üzeri puan alan kursiyerler sertifika almaya hak kazanmıştır.