Kariyer ve Mezun Merkezinin Kariyer Günleri kapsamında Fakültemiz tarafından “Türkiye’deki Tohumculuğun Geleceği” adlı sunum ve söyleşi 25.05.2022 tarihinde düzenlenmiştir. Söyleşi, Fakültemiz akademisyenlerimizden Doç. Dr. Cennet YAMAN moderatörlüğünde TAREKS (TAREKS tarım ürünleri araç gereç ithalat ihracat ve ticaret A.Ş.) genel müdür yardımcısı Kamil YILMAZ tarafından üniversitemizin Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Çapanoğlu Salonunda gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe rektör yardımcımız Prof. Dr. Güngör YILMAZ, dekanımız Prof. Dr. Yavuz GÜRBÜZ, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve tarımla alakalı devlet ve özel kurum ve kuruluşlardan misafirlerimiz katılmışlardır. Konuğumuz tarafından Dünya’daki ve Türkiye’deki tohumculuğun durumu, öğrencilerin bu alandaki iş olasıkları ile TAREKS şirketinin tohumculuktaki ve iş imkânındaki yeri hakkında kısa bir sunum yapmış ve tohumculuk sektöründe yaklaşık 1048 kuruluş olduğunu, her bir kurumda ortalama olarak 3, toplamda ise yaklaşık en az 3 144 ziraat mühendisinin istihdam edildiğini vurgulamıştır. Sunumdan sonra, özellikle öğrencilerimizin tohumculuk alanındaki soru işaretlerini gidermek ve ufuklarını geliştirmek için soru-cevap şeklinde söyleşiye devam edilmiştir.