Kariyer günleri kapsamında Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Levent YAZICI tarafından Endüstriyel Kenevir Alanındaki AR-GE Çalışmaları ve Kenevir Sapından Lif Elde Edilmesi adlı söyleyişi ve uygulama etkinliği gerçekleşmiştir. Endüstriyel Kenevir uygulama ve araştırma deneme alanlarında ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsü binasında gerçekleşen etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağlamıştır. Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı olan endüstriyel kenevir ile ilgili bilgiler verilerek,  endüstriyel kenevir yetiştiriciliği, ıslahı, izin süreçleri, kenevirin kullanım amaçları  ve yapılan AR-GE çalışmaları anlatılmıştır. Enstitü binasında gerçekleşen etkinlikte kenevir sapları incelenmiş ve saplarından lif sıyırma işlemi uygulamalı olarak gösterilmiştir.