Üniversitemiz Akademisyenleri tarafından hazırlanan bilimsel projeler TÜBİTAK tarafından kabul görmeye devam ediyor. TÜBİTAK 1002 Destek Programı kapsamında “Kenevirde Mutasyon Islahı” konulu proje desteklenmeye değer bulundu.

Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Arş. Gör. Cebrail Yıldırım’ın yürütücü, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın araştırmacı olarak yer aldığı çalışma; Kenevir Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yürütülecek olup, projede kenevir gen kaynaklarının artırılması ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni endüstriyel kenevir çeşitlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, “TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı” kapsamında kabul edilen projenin çıktılarının ülkemiz ve üniversitemizin öncelikleri arasında yer aldığını, ihtisas alanımıza katkı sağlayacak niteliklerde olduğunu ve kabul edilmesinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek, proje ekibine tebrik ve başarı dileklerini iletti.