Yozgat Belediyesi tarafından 22. Uluslararası Sürmeli Festivali çerçevesinde düzenlenen "Gastronomi Günleri" yapıldı. Cumhuriyet Alanı'nda kurulan dev çadırda gerçekleştirilen ve 3 süren Gastronomi Günleri etkinliği çerçevesinde Yozgat'ın yöresel yemekleri tanıtıldı. Etkinliğin açılış programına Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Bşakanı Celal Köse, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Üniversitemizin ihtisas alanı olan endüstriyel kenevir özelindeki standı büyük ilgi gördü. Kenevirin bütün biyokütlesini endüstriye kazandırılması noktasında üretilen ürünler sergilendi. Üniversitemiz Kenevir Araştırma Enstitü Öğretim Üyeleri  ve Araştırma Görevlileri standı ziyaret eden katılımcıları bilgilendirdi. Üniversitemiz Yozgat MYO Aşçılık Programı öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte öğrenciler usta aşçılardan lezzete ilişkin püf noktalarını öğrenme fırsatı yakaladı.