You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı’na katıldı. 

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar açılış konuşması yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz konuşmasında,  Çay ihtisas üniversitesi misyonu ile birlikte, bölgeye önemli bir katma değer sağlayan çayın marka değerini artıracak çalışmalar yapmak, bahçeden bardağa kadar olan süreci yeniden ele alarak değerlendirmek ve modernizasyonu sağlamak konulu bir sunum gerçekleştirdi.

YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ise yaptığı konuşmada Yükseköğretim Kurulu olarak 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "Yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini belirterek, “Yapısal değişim niteliğindeki en önemli girişimlerimizden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu alandaki faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hâlihazırda başkanlığımız tarafından 22 üniversitemizin katılımıyla yürütülmekte olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması, yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması, bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Prof. Dr. Özvar konuşmasının sonunda, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için her kesimin büyük çaba harcadığına dikkat çekerek, destek verenlere teşekkür etti.

Programın öğleden sonraki bölümünde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda “Program Genelinde Genel Değerlendirmeler Toplantısı” yapıldı.

Programa katılan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve 21 İhtisas üniversitesi Rektörleri ve temsilcileri ise programın ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Ulusal Çay Gen Havuzu’nu inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı sonrası bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Endüstriyel Kenevir” alanında ihtisas üniversitesi olan Üniversitemiz başta olmak üzere, bu programa katılım sağlayan tüm ihtisas üniversitelerinin bölgelerinde ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasında öncü rolü oynayacaklarına inandığını belirterek, “Üniversitelerimiz, bulundukları şehirlerde ürettikleri katma değerle bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunmaktadır. İhtisas Üniversitelerinin de böylesine önemli bir paydaşlık ve misyonuyla bir araya gelmiş olması büyük önem arz etmektedir. Bu toplantı vesilesi ile ev sahibi olarak bizleri bir araya getiren başta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’a ve dün olduğu gibi bugün de “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında İhtisaslaşan Üniversitelerimizin yanında olan Yükseköğretim Kurulumuza ve Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.