You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Endüstriyel kenevir alanında ihtisas üniversitesi olan üniversitemizde, kenevirle ilgili en son yapılan çalışmalar, projeler ve geleceğe yönelik hedefler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Toplantıya,  Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Kenevir Araştırmaları Enstitüsü personeli, Kenevir Çalışma Grupları başkanları ve Kenevir projeleriyle katkı veren akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, stratejik bir tarım ürünü olarak ülke gündeminde yer alan kenevirin üretiminin yaygınlaştırılması için bilimsel çalışmalara yönelen ve “Endüstriyel Kenevir” alanında ihtisas üniversitesi olan Üniversitemizde 200’ün üzerinde akademisyen tarafından proje ve bilimsel çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar konuşmasının devamında: “Tekstilden otomobil sektörüne, inşaat malzemelerinden kozmetik ürünlere, biyokütle yoluyla enerji sektöründen gıda sanayine kadar bir çok kullanım alanı bulunan endüstriyel kenevirin ekonomiye kazandırılması amacıyla Üniversitemiz Kenevir Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen AR-GE çalışmaları,  projeler ve geleceğe yönelik planlanan hedefleri düzenlediğimiz toplantı ile  masaya yatırdık. Kenevir Çalışma Grupları başkanları ve Kenevir projeleriyle katkı veren akademisyenlerimiz ile görüşmelerimiz devam edecek. Bugüne kadar kenevir özelinde yapılan çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettireceğiz. Kenevire ilişkin gelecek hedeflerimiz, üretilecek projeler ve projelerde kullanılacak olan makine teçhizat alımları gibi önceliklerimizi belirledik. Gıdadan, turizme, tıbbi olarak ilaç sektöründeki araştırmalardan kozmetik malzeme ürünler geliştirmeye kadar bir çok alanda akademisyenlerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kenevirin ekonomiye kazandırılması noktasında yeni projeler, yeni ürünler, yeni çözüm yaklaşımlarımız devam edecek. İnşallah bunun sonucunda hem Üniversitemiz, hem ilimiz, hem de ülkemiz için faydalı çalışmalara imza atacağız. Büyük bir fedakarlıkla çalışmalar yürüten ve hazırladıkları projelerle bizlere katkı sunan, destek veren tüm mesai arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.