Üniversitemiz Ziraat Fakültesi  öncülüğünde Adaptasyon temalı “Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda çevresel değişikliklere ve kaynakların sınırlılığına uyum sağlayarak tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak adına adaptasyonun gereklilikleri masaya yatırıldı. Hibrit düzende gerçekleştirilen çalıştayda, küresel iklim değişikliği ile birlikte tarımın geleceğiyle ilgili önemli sorunları ve inovatif çözümlerine yönelik alanında uzman akademisyenler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında bitkisel ve hayvansal üretimde adaptasyon, sosyo ekonomik adaptasyon, kenevir üretiminde adaptasyon konu başlıkları olmak üzere yuvarlak masa toplantıları yapıldı. Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Güngör YILMAZ ve Enstitü Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Levent YAZİCİ başkanlığında kenevir üretiminde adaptasyon konulu yuvarlak masa toplantısında kenevir tarımı, kenevir sanayi ve kenevir mevzuatı konuları ele alınarak sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.