Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2 Şubat 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu'nun 2009/14641 sayılı kararı ile kurulmuştur. Fakülte, "İletişim Bilimleri", "Radyo, Televizyon ve Sinema", "Gazetecilik" ve "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" bölümlerini bünyesinde barındırmaktadır. İlk öğrenci alımı 2009 yılında başlamış olup, zamanla akademik kadrosunu genişleterek çeşitli akademik ve araştırma faaliyetlerine ev sahipliği yapmıştır. 2017 yılı itibarıyla, fakülte yeni bölümler ve programlar ekleyerek eğitim olanaklarını genişletmiştir. 2024 yılında ise "İletişim Bilimleri" bölümünün adı "Yeni Medya ve İletişim" olarak güncellenmiş ve modern iletişim teknolojileri eğitimine uygun bir yapıya kavuşmuştur.

Bu süreçte fakülte, gerek akademik gerekse sosyal anlamda önemli çalışmalarını sürdürmüştür. Fakültenin akademik kadrosu, 25 kişilik bir ekiple eğitim-öğretime devam etmekte, öğrencilerine kaliteli ve güncel bir eğitim sunmayı hedeflemektedir.