You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Sevgili öğrencilerimiz ve değerli misafirlerimiz, sitemize hoş geldiniz.

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak sizleri burada görmekten ve bu satırlar aracılığı ile sizlere ulaşmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. 

İletişim Fakültesi olarak Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet’in değerlerine bağlı olarak çalışmayı ve güzel ülkemizin geleceği için kendinden emin, donanımlı, vizyoner, mesleğinin öneminin bilincinde olan bireylere katkı sağlamayı amaç edindik. Bu amaca ulaşmamızı sağlayacak olan Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo Televizyon ve Sinema, Yeni Medya ve İletişim bölümleri sadece Türkiye genelinde değil, uluslararası alanda da kendi alanlarının en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerleme için yönetimimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve fikirlerimizin bileşenlerinden oluşan geniş bir perspektif ile fakültemizi en iyi şekilde konumlandırmak için çabalayacağız. 

Fakültemiz teorik derslerden uygulamaya, bilimsel etkinliklerden sosyal faaliyetlere kadar tüm çalışmalarda bireysel özgürlüğe, etik değerlere, toplumun birlik ve bütünlüğüne, çevreye, toplumsal konulara saygılı ve duyarlı olmayı gerektirecek değerleri esas almakta ve bu anlamda gerekli her türlü yatırımı yapmaktadır. İletişimin özündeki nezaket, empati, saygı, anlama, anlayış, hoşgörü ve dinleme gibi duygular, sadece yönetimsel anlamda değil, fakültemiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla olan süreçlerin de temelini oluşturmaktadır. 

Kendini ve bilgilerini sürekli güncel tutan, dinamik ve genç kadrosu ile fakültemiz, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra gerekli donanıma, bilgiye ve tecrübeye sahip olması için gerekli alt yapıyı oluşturmakta, farklı bakış açıları kazanmaları için gereken  özeni göstermektedir. Bunun yanı sıra tüm öğrencilerimize, sadece teoride değil uygulamada da belirli bir deneyim ve tecrübe kazandırmak için Haber, Film, Reklam-Halkla İlişkiler atölyelerimiz başta olmak üzere her geçen gün daha iyi hale getirilen fiziksel ve sosyal imkanlarımızla öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına sağlam bir şekilde hazırlamaktayız. 

Öncelikle bir akademisyen ve sonrasında da İletişim Fakültesi Dekanı olarak vizyon ve misyonumuz doğrultusunda bireysel hedefimin ve fakülte stratejisinin “Bozkırda Nilüfer Çiçekleri Açtırmak” olduğunu belirtmek isterim. Fakülteye gelen her öğrencimiz bizim için birer değerdir.  Bize düşen de imkanlarımızı en iyi hale getirip Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan tüm öğrencilerimize “İyi ki bu fakülteye gelmişiz” duygusunu hissettirmektir.

Bu anlamda fakültemize destek veren, bize güvenen, öğrencilerimizin hak ettikleri eğitimi en iyi şartlarda almalarına katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar’a özellikle teşekkür etmek isterim. Ayrıca yaptığı iş fark etmeksizin fakültemize katkı sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma ve bana her gün daha iyisini yapma nedeni olan, gözlerindeki ışıltı ile yolumu aydınlatan, varlıkları ile hayatımı renklendiren sevgili öğrencilerime çok teşekkür ederim. 

 

Prof. Dr. Zülfiye ACAR ŞENTÜRK

Dekan