You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

03.06.2024
 

İletişim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler aileleriyle birlikte mezuniyet sevinci yaşadı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Nezahat Güçlü, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Törende ilk konuşmayı fakülte birincisi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Mücahit Karaca yaptı. Karaca, İletişim Fakültesinden mezun olmanın gururunu hep yaşayacağını vurgulayarak “İletişim köprüler kurar, duvarları yıkar bu yüzden hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım unutmayalım ki iletişimin gücü kalpleri birleştirir. Mezuniyet bir son değil, yeni bir başlangıcın ilk adımı” dedi. Karaca, Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesinde aldığı eğitimin kendisine yeni bir hayat anlayışı ve çok nitelikli bir akademik kavrayış kazandırdığını belirterek “Bu birikim hayatım boyunca bana ışık tutacak” şeklinde konuştu. 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk açılış konuşmasında mezun öğrencilerine “İlkelerinden, kendilerinden, ülkelerinden asla vazgeçmeyeceklerine inandığım sevgili öğrencilerim, iyi ki varsınız” diye seslendi. Dekan Acar Şentürk “Umudum, motivasyon kaynağım, gözlerindeki ışıkla geleceğe ışık tutan sevgili iletişimciler, biliyorum ki kalplerindeki vicdan ile gidecekleri yerlere iyilikler ulaştıracaklar. Sorumluluk duyguları ile büyük işler başaracaklarına eminim” diye konuştu.  Acar Şentürk, mezun öğrencilerden kendi değerlerinin farkında olmalarını ve kendilerine inançlarını hiçbir zaman yitirmemelerini istedi. 

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar geleceğin iletişimcilerini yetiştirme vizyonuyla yola çıktıklarını söyledi. Dijital medya araçları, sosyal medya yönetimi, veri analitiği ve yapay zekâ gibi modern teknolojiler konusunda hem fakülteyi hem de öğrencileri donanımlı hale getirme çabası içinde olduklarını ifade eden Yaşar, "Bu beceriler mezunlarımızın kariyerlerinde sürekli kullanacakları yetkinliklerdir" dedi.

İletişim alanının multidisipliner yapısına dikkati çeken Rektör Yaşar, öğrencilere sosyoloji, psikoloji, işletme, hukuk gibi alanlarda da bilgi sahibi olmalarına yönelik bir eğitim verdiklerini vurguladı. Eleştirel düşünme ve medya okuryazarlığının önemine değinen Yaşar öğrencilerden bu konularda kendilerini yetiştirmelerini ve toplumu da aydınlatmalarını istedi. 

Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimlere de büyük önem verdiklerini kaydeden Rektör Yaşar, “Öğrencilerimin medya kuruluşlarında staj yapmaları, gerçek projelerde yer almaları ve uygulamalı derslerde staj yapmaları benim rektör olarak amaçlarımdan” diye konuştu. İletişim Fakültesi mezunlarına seslenen Yaşar, meslek hayatları boyunca fakültede öğrendikleri meslek etiği ilkelerine uymanın en önemli sorumlulukları olduğunu hatırlattı. 

FAKÜLTE BİRİNCİSİ KÜTÜĞE PLAKET ÇAKTI

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından plaket ve başarı belgelerini Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar’dan alan fakülte birincisi Mücahit Karaca kütüğe plaket çaktı.  Fakülte ikincisi Fevziye Taşdemir ve fakülte üçüncüleri Tuğba Güneş ile Samet Eliaçık da belgelerini ve plaketlerini Rektör Yaşar ve Dekan Acar Şentürk’ten aldı. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo Televizyon Sinema bölümlerinin dereceye giren öğrencilerine de plaket ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Gazetecilik bölümü birincisi Esra Yılmaz, Halkla İlişkiler bölümü birincisi Mücahit Karaca ve Radyo Televizyon Sinema bölümü birincisi de Samet Eliaçık oldu. 

 

Törende, Radyo Televizyon Sinema bölümü öğrencilerinin solistlik yaptığı müzik grubu sahne aldı. Bütün salon Anadolu rock müziğinden parçalarla büyük coşku yaşadı. Başarılarıyla dikkat çeken ve üniversitenin futbol turnuvasında şampiyon olan İletişim Fakültesi Futbol Takımı da törende unutulmadı. Futbol takımının oyuncularına ve teknik sorumlusu Araştırma Görevlisi Dr. Onur Gül’e madalya verildi. 

İLETİŞİM ANDI OKUNDU

Mezun öğrencilerin hep bir ağızdan okuduğu ve salondan büyük alkış alan İletişimci Andında şu ifadeler yer aldı:  “Ben bir iletişimci olarak devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız Egemenliğini koruyup savunacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına demokratik, laik cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağıma, meslek ilkeleri doğrultusunda herkesin insan hakları ve temel hürriyetlerinden eşit olarak yararlanması anlayışıyla doğru, dürüst ve tarafsız davranacağıma, her türlü şiddete ve baskıya karşı duracağıma, insanlığın evrensel değerlerine saygı duyacağıma, özel Yaşamın gizliliği ilkesini ihlal etmeyeceğime, Türkçeyi doğru şeklide kullanacağıma, mesleğimi maddi ve manevi çıkar sağlamak için kullanmayacağıma yemin ederim, yemin ederim, yemin ederim!”

Tören hep bir ağızdan edilen yeminin ardından keplerin atılmasıyla sona erdi. 

 Törenin ardından tüm davetlilere tavuk pilav ikram edildi. Tavuk pilav ikramının gelenekselleşmesini arzu ettiğini belirten Dekan Zülfiye Acar Şentürk “Beni yetiştiren ve her yerde kız çocuklarını okutmak için mücadele eden kıymetli babamın ölümünün beşinci yılında onun anısına bir yemek vermek istiyordum. Mezuniyetimiz bunu böyle güzel bir kalabalığa yaymama vesile oldu. Bu yıl bu ikramı babamın anısına ben üstlenmek istedim. Umarım gelecek yıllarda arkadaşlarım bunu sürdürür ve İletişim Fakültesi mezuniyetlerinde tavuk-pilav gelenekselleşir” dedi. 

Mezuniyete ait diğer fotoğraflar için TIKLAYINIZ.