Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüze Hoş Geldiniz!

2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan bölümümüz, dinamik ve yenilikçi öğretim kadrosuyla dikkat çekmektedir. Bölüm, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında, öğrencilerimizin kurumsal iletişim, medya ilişkileri, pazarlama iletişimi, dijital iletişim ve sosyal sorumluluk gibi alanlarda donanımlı ve bilgili olmalarını sağlamak için teorik ve uygulamalı dersler sunmaktadır. Öğrencilerimiz uygulama birimlerimiz sayesinde, teorik bilgilerini pratiğe aktarabilme becerisi kazanabilmektedir. Öğrencilerimize, hızla değişen medya ve iletişim sektörlerinde öncü olacak bilgi ve pratik uygulamaları sağlamayı amaçlıyoruz.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, iletişim ve medya alanında faaliyet gösteren birimlerde görev alabilirler. Sektördeki uygulama alanlarına daha detaylı bakıldığında bölümün amacı öğrencilerini her türlü kamu kuruluşlarında, özel sektör işletmelerinde ve sivil toplum örgütlerinde, reklam, halkla ilişkiler ile ilgili sorumluluklar üstlenebilecek profesyoneller olarak yetiştirmektir.

Bu bağlamda mezunlarımız işletmelerin kurumsal halkla ilişkiler departmanları, pazarlama departmanları, iletişim departmanları, reklam ajansları, dijital reklam ajansları, medya ajansları ve danışman ajanslar, dijital yayıncılık bölümleri, organizasyon şirketlerinde ilgili departmanlar, medya planlama kuruluşları, müşteri ilişkileri departmanları, kurumların medya ile bağlantısını sağlayan medya ilişkileri veya metin yazarlığı pozisyonları ve iletişim danışmanlığı alanlarında faaliyette bulunabilmektedir.