You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hukuk Fakültemizde Hukuk ve Edebiyat Okuma Etkinliğinin üçüncüsü, Dr. Öğr. Üyesi İstemi Ceysu DİNÇ ÜTÜKLER, Dr. Öğr Üyesi M. Emin YILDIZ, Arş. Gör. Sümeyye ERKALAN COŞKUNSU ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 

Etkinlikte Firuzan’ın (Firuze Çerçi) “Parasız Yatılı” adlı eseri değerlendirilmiştir. Esere hakim dönem olan Cumhuriyet’in genç dönemlerindeki koşul ve şartlar ile yaşam kültürü açıklanmıştır. Ardından çocuk işçiliği, işçiler arasında cinsiyet temelli ayrım ve çalışma koşulları konusunda İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı öğretim Üyesi Dr. İstemi Ceysu DİNÇ ÜTÜKLER tarafından bir okuma gerçekleştirilmiştir. 

Esere yönelik arkaplanın açıklanmasının ardından öğrenciler söz alarak günümüzdeki koşullar, Anadolu’da yaşam kültürü, çalışma ve eğitim koşulları, çeşitli kırılgan gruplar ve dezavantajlı gruplar konusunda düşüncelerini dile getirmiştir. Hukukun bu dezavantajları önlemek ve fırsat eşitliği sağlamak açısından rolü ile Cumhuriyet’in anlam ve önemi konusunda değerlendirmeler yapılarak etkinlik sonlandırılmıştır. 

 

SKA4