You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

EN

Read Japan Projesi Kitap Hibe Teslim Töreni, Mini Konser (22.05.2024)

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı organizesi ile The Nippon Foundation (Nippon Vakfı) tarafından hayata geçirilen “Read Japan Projesi” kapsamında Üniversitemize hibe edilen kitapların teslim töreni ve Japonya’nın Tropik Adası Okinawa ‘nın Yerel Ezgileri konulu müzik dinletisi programı düzenlendi.

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Japonya’nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki, Üniversitemiz Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Japonya’nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki kitap bağışlamak için üniversitemize gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörümüz konuşmasında ziyaret ve kitap bağışının sosyo- kültürel açıdan ikili ilişkilere zemin hazırladığını belirtti. 

Takaaki  Read Japan Projesi’nde amaçlarının  tüm dünyanın Japonya’yı yakından tanımasını sağlamak olduğunu vurguladı. Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Japonca öğrenim görenlerin ya da Japon kültürüne ilgi  duyanlara yönelik kitap takdiminde bulunduklarını ifade eden Takaaki, Japon kültürünün tanıtılmasında gösterdikleri destek ve hassasiyet için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’a şükranlarını iletti.

Japonya'nın dünya çapında anlaşılmasını kitaplar aracılığıyla teşvik etmek ve Japonya hakkında daha fazla bilgi edinilmesine sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında üniversitemize kitap bağışı yapıldı. Daha sonra Japonya’nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki tarafından mini konser programı düzenledi. Katılımcıları Okinawa’nın tarihi, kültürü ve dili ile ilgili bilgilendiren Iwasa, Okinawa müziğini tanımlayan üç telli bir ud’a benzeyen  yılan derisi ile kaplı ve işaret parmağına takılan bir mızrapla çalınan sanshin adlı enstrümanıyla Okinawa türküleri seslendirdi.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI (ATATÜRK'ÜN TÜRK, RUS VE JAPON TOPLUMLARINDAKİ ÖNEMİ) 10.11.2022

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları ile Tarih Bölümü tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yılında düzenlenen törenle anıldı. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Onur Çelebi, Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Esra Elmacıoğlu ve  Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı  Araştırma Görevlisi Buket Durdu sunumları ile  Atatürk’ün Türk, Rus ve Japon Toplumlarındaki Önemini” anlattı.

OKİNAWA‘NIN YEREL EZGİLERİ (09.05.2022)

Erdoğan Akdağ  Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sorumlu Başkanı Diplomat Iwasa Takaaki tarafından verilen kültürel etkinlikte Okinawa’ya özgü ezgiler seslendirildi.

Katılımcıları Okinawa’nın tarihi, kültürü ve dili ile ilgili bilgilendiren Iwasa, Okinawa müziğini tanımlayan üç telli bir ud’a benzeyen  yılan derisi ile kaplı ve işaret parmağına takılan bir mızrapla çalınan sanshin adlı enstrümanıyla Okinawa türküleri seslendirdi.
Mini müzik dinletisinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sorumlu Başkanı Diplomat Iwasa Takaaki’ya günün anısına hediye takdiminde bulundu. Iwasa ise Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a teşekkür etti.

RAKUGO GÖSTERİSİ (21.03.2022)

21.03.2022 tarihinde saat 15:00’da Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ve Japon Kültür Topluluğu işbirliği ile gerçekleştirilen Japon sahne sanatlarından Rakugo Gösterisi’ne büyük ilgi gösterilmiştir. Ankara Japon Büyükelçiliğinde görev yapmakta olan Sayın Futoshi Miyamoto bir perde Japonca bir perde Türkçe olmak üzere iki Rakugo gösterisi sunmuştur. Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Esra Elmacıoğlu önderliğinde gerçekleştirilen programın açılışı bölüm Arş. Gör. Buket Durdu’nun Japon sahne sanatları ile ilgili slayt eşliğinde yapmış olduğu sunumla yapılmıştır. Ardından bölüm Arş. Gör. Dr. Uğur Altın’ın çevirileri ile eşlik ettiği Rakugo gösterisi davetlilerin soruları ile bitirilmiştir. Program sonunda konuk Futoshi Miyamoto’ya teşekkür belgesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Baş tarafından sunulmuştur.