Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2008 yılında kurulmuş olup, eğitim-öğretim faaliyetlerini Erdoğan Akdağ Kampüsü'nde sürdürmektedir.

Eğitim ve öğretim faaliyetine 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği (I.ve II. Öğretim) Programlarına öğrenci alınarak başlanmıştır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında İlköğretim Matematik Öğretmenliği programına, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programlarına öğrenci alınmıştır. 2018 yılında ise Türkçe Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği programlarına öğrenci alınmıştır.

Ayrıca Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Fen Bilgisi Eğitimi, Matematik Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Eğitim Programları ve Öğretim (Yüksek Lisans ve Doktora) Eğitim Yönetimi (Yüksek Lisans ve Doktora) Programları ile lisansüstü eğitime katkı sağlanmaktadır.