DEKANIMIZ PROF. DR. NEZAHAT GÜÇLÜ 1.SINIF ÖĞRENCİLERİYLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ (02.11.2023)

Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Nezahat GÜÇLÜ, 02.11.2023 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans salonunda Sınıf Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür BABAYİĞİT ve öğrencilerimizin akademik danışmanı Arş. Gör. Gül Şebnem ALTUNER ÇOBAN da söyleşiye katıldı. Öğrencilere deneyimlerini aktararak hayata dair tavsiyeler ve öneriler sunan Sayın Dekanımız, yeni başlayan öğrencilerin şehre, üniversitemize ve fakültemize uyum süreçlerine ilişkin durumlarını dinledi. Medeniyetimizin bugüne kadar yetiştirdiği önemli bilim insanları ve düşünürlerden örnekler veren Prof. Dr. Nezahat GÜÇLÜ çalışmanın önemine değinerek konuşmasında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Sevgili öğrencilerim, üniversite eğitimi hayatınızın en önemli dönemini kapsıyor. Yaşamınızı inşa ederken temele koyacağınız iri taşlardan birini seçtiniz. Meslek seçiminizi yaptınız ve buraya geldiniz. Kendinizi burada donatacaksınız. Bilgiyle, beceriyle ve değerlerle kendinizi yetiştireceksiniz. Bu önemli döneminize başlarken sizlere bazı önerilerim olacak. Öncelikle kültürümüzü, tarihimizi, dilimizi ve edebiyatımızı öğrenmek için çok kitap okuyunuz. Branşınız ne olursa olsun, kültürel değerlerimizi iyi biliniz ve tarihimizi doğru öğreniniz. Edebiyatı, şiiri, müziği, folklorumuzu seviniz. Özellikle medeniyetimizin bugüne kadar yetiştirdiği önemli bilim insanlarını, düşünürlerini iyi tanıyınız. İbni Sina, İbni Rüşt, Farabi, Gazali, Cumhuriyet döneminde, Ziya Gökalp, Mümtaz Turhan, Erol Güngör, Cemil Meriç, Fuat Sezgin, Aydın Sayılı, Halil İnalcık, Gazi Yaşargil, Oktay Sinan, Aziz Sancar, ve daha niceleri… İletişim ağınızı ve entelektüel kapasitenizi geliştiriniz. Bir ülkeyi küresel hale getiren en önemli unsurların başında hiç şüphesiz ki bilgi ve bilim gelmektedir. Bilgi toplumu olmanın önemini kavrayınız. Bilgi güçtür, unutmayınız. Öğretmenlikte başarının biricik sırrı olan meslek sevgisi ve görev aşkını gönlünüzde birleştiriniz. Özü sözüne, sözü tavır ve hareketlerine uyan, herkesin benzemeye özendiği örnek insan siz olmalısınız. Ülkesini riyasız seven, milliyetçilik ve inkılapçılığı iyi kavramış, milletine sadece sözle değil iş görerek ve eser vererek hizmet eden, temiz ahlaklı, hür düşünceli, olumlu düşünen, hak ve adalet kavramlarına bağlı, milli değer ve geleneklerimize hürmetkar, şahsiyet ve karakter sahibi bir nesil yetiştirmek ilk hedefiniz olmalıdır. Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesinin mensupları olarak buradaki temel hedefimiz, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği mesleki bilgi ve becerileri size kazandırarak, sosyal kültürel ve entelektüel yönünüzü geliştirmektir. Hepinize başarılar diliyorum.”