You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

TEKNİK GEZİ-1 (YOZGAT VOTORANTİM ÇİMENTO FABRİKA İŞLETMESİ-17 Nisan 2018)

17 Nisan 2018 tarihinde Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü öğrencileri, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet GÜMÜŞ ve Öğr. Gör. Cem AKOL nezaretinde YOZGAT VOTORANTİM ÇİMENTO FABRİKA İŞLETMESİ’ne bir teknik gezi düzenlemiştir. Gezimiz fabrikanın ana nizamiye kapısından girişin ardından konferans salonundaki eğitim semineri ile devam etmiştir. Fabrikanın İSG Uzmanlarından Ümit bey ile Bakım ve Planlama Müdürü Zafer Serin 1,5 saate yakın bir sunum yapmışlardır. Sunumda fabrikadaki İSG uygulamaları ve mevcut tehlikeler anlatılmıştır. En son güncel mevzuata göre İSG ile ilgili yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Daha sonra, öğlen saat 12.30 itibariyle öğlen yemeğine geçilmiştir. Yemeğin ardından yine konferans salonunda 15-20 dakikalık bir video seyrettirilmiş ve üretim aşamalarından bahsedilmiştir. Bu videonun izlenmesinin ardından baretler giyilmiş ve çimento üretim sürecine dahil tüm prosesler yakından görmek maksadıyla fabrika gezisine çıkılmıştır. Bu gezi esnasında hammadde hazırlama, farin öğütme, pişirme, çimento üretimi ve paketleme üniteleri hakkında Bakım ve Planlama Müdürü Zafer Serin’den detaylı bilgiler alınmıştır. Kendisinin sektördeki tecrübeleri ve öğrencilerimizle olan paylaşımları gezimizi fazlasıyla tatmin edici hale getirmiştir. 

Detaylı Resimler için Galeriye  ve Teknik Gezi Raporuna bakınız.

YOZGAT VOTORANTİM ÇİMENTO FABRİKA İŞLETMESİ Gezisi Sonuç Raporu için TIKLAYINIZ.

 

TEKNİK GEZİ-2 (T.C.D.D. ANKARA DEMİRYOL FABRİKASI-31 Ekim 2018)

31 Ekim 2018 tarihinde Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü öğrencileri, Yüksekokul Müdür Yardımcısı / İSG Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner ÖZEN ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevim ÖZULUKALE nezaretinde T.C.D.D. ANKARA DEMİRYOL FABRİKASI’na bir teknik gezi düzenlemiştir. Gezimiz fabrikanın ana nizamiye kapısından saat 11:00’ da girişin ardından İşyeri Hekimi Dr. A. Kadir ATLI’nın fabrika konferans salonundaki eğitim seminerleri ile devam etmiştir. T.C.D.D. Fabrika Şefi Ümit bey ile İşyeri Hekimi Dr. A. Kadir ATLI tarafından 2 bölümden oluşan 90 dakika süren bir sunum yapılmıştır. Sunumun 1. bölümünde İş Sağlığı ve Güvenliği tarihçesinden ve gelişiminden bahsedilmiş, fabrikadaki İSG uygulamaları ve mevcut tehlikeler anlatılmış, 2. bölümünde ise dünyada ve Türkiye’de meslek hastalıkları ve uygulamalarından, fabrikadaki meslek hastalıklarına karşı alınan önlemler ve uygulamalardan bahsedilmiştir. Daha sonra, öğlen saat 12.30 itibariyle Tarım ve Orman Bakanlığı yerleşkesine geçilerek öğlen yemeği yenilmiştir. Saat 13:30 gibi öğlen yemeğinden dönülmüş ve T.C.D.D. Fabrika Şefi Ümit bey nezaretinde fabrikadaki üretim sürecine dahil tüm prosesleri yakından görmek maksadıyla fabrika gezisine çıkılmıştır. Bu gezi esnasında dizel yakıt ile çalışan elektrikli motorlara sahip lokomotiflerin AC motor stator/rotor sarımı bobinlerinin taşlama, vernikleme, boyama ve presleme prosesleri, motor bobini test istasyonu hakkında T.C.D.D. Fabrika Şefi Ümit bey nezaretinde proseslerde deneyimli işçiler tarafından detaylı bilgiler alınmıştır. Fabrika çalışanlarının sektördeki tecrübeleri ve öğrencilerimizle olan paylaşımları gezimizi tatmin edici hale getirmiştir.

Detaylı Resimler için Galeriye  ve Teknik Gezi Raporuna bakınız.

T.C.D.D. ANKARA DEMİRYOL FABRİKASI Gezisi Sonuç Raporu için TIKLAYINIZ.

 

TEKNİK GEZİ-3 (AKDAĞMADENİ RASİH-İHSAN KURŞUN-ÇİNKA MADEN İŞLETMESİ-09 Kasım 2019)

Akdağmadeni Sağlık Yüksek Okulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından ‘’Maden ve Yer Altı Yapılarında İş Sağlığı ve Güvenliği’’ dersi kapsamında, 09-11-2019 tarihinde Akdağmadeni Rasih-İhsan Kurşun Çinko Maden İşletmesine teknik gezi gerçekleştirilmiştir. İşletme Akdağmadeni ilçesi doğu yönünde yaklaşık 15 km uzaklıkta olup, Karapir köyü mevkiindedir. Teknik geziye 24 öğrenci katılmış olup, katılımlarına dair imzalar alınmıştır. A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Cem Akol nezaretinde Saat 11.00’da hareket edilmiş, saat 12:00’de işletme sahasına girilmiştir. İlk olarak işletme sorumlusu Jeoloji Mühendisi Faruk Sarıkaya maden işletmesi hakkında kısa bilgi vererek işletmeyle ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesi sağlanmış, devamında yer altı maden işletmelerindeki tanımlardan bahsedilerek yer altı maden işletmelerindeki İSG konuları hakkında bilgi verilmiştir. Yer altı maden ocağının içerisine yapılacak tur esnasındaki hareket tarzı da anlatıldıktan sonra gerekli kişisel koruyucu donanımlar giyilerek (ışıklı baret, çizme vs ) 8 kişilik gruplar halinde, yer altı ocağı ocak ve işletme sorumlusu jeoloji mühendisi Faruk Sarıkaya rehberliğinde, Kurşun–Çinko yer altı maden işletmesi ocağı gezilmiştir (yaklaşık 300 m). Ocak içerisinde gerekli incelemeler yapılarak iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ocak içerindeki; galeri, ayak, topuk, röset, lağım, çatlak, nefeslik, bür, baraj vs yerler ocak içerisinde gösterilerek gerekli açıklamalar yapılmıştır. Ayrıca ocak içerisindeki meydana gelebilecek tehlikelerden bahsedilerek bunlardan kaynaklanan risklerin neler olduğu ve risklerin bertaraf edilmesi, en azından kabul edilebilir seviyeye nasıl getirilmesi konusu tartışılarak gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Yaklaşık 2,5 saat süren teknik gezi sonrası yer altı ocak dışına çıkılarak ocak üstü karo sahasında bulunan şantiye binası bahçesinde (öğrenciler tarafından yapılan ızgara tavuk, salata ve ayran) yemek yenerek teknik gezi saat 16:00’da sonlandırılmış, sorumlu servis aracıyla öğrenciler okul önüne getirilmiştir. 

Detaylı Resimler için Galeriye  ve Teknik Gezi Raporuna bakınız.

Akdağmadeni Rasih-İhsan Kurşun Çinko Maden İşletmesi Gezisi Sonuç Raporu için TIKLAYINIZ.

 

TEKNİK GEZİ-4 (Çorum Yağmaksan Yağlılar Mak. ve San. Tic. Ltd. Şti. İşletmesi-28 Kasım 2019)

28 Kasım 2019 tarihinde Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet GÜMÜŞ nezaretinde Çorum Yağmaksan Yağlılar Mak. ve San. Tic. Ltd. Şti. İşletmesi’ne bir teknik gezi düzenlemiştir. Plaka kodu 19 olan, Anadolu’muzun güzel şehri Çorum’a 19 kişilik öğrenci grubumuzla gerçekleştirdiğimiz gezimiz için Akdağmadeni’nden saat 08:00’de hareket edilmiş ve saat 10:30’da Çorum’a intikal edilmiştir. Çorum’da AHL Avm’de dinlenme amaçlı mola verilmiş ve saat 12:30 sularında Çorum Organize Sanayi bölgesine hareket edilmiştir. Teknik gezimiz Çorum Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki Yağmaksan fabrikasına saat 13:15’de ulaştıktan sonra başlamış ve üretim sorumlusu Ahmet KÜPÜR’ün nezareti ile fabrika içerisinde devam etmiştir. Fabrikanın Üretim Sorumlusu Ahmet Küpür makine ekipmanlarının imalatı hakkında detaylı bilgiler vermişlerdir. Yağmaksan bünyesinde üretimi yapılan ürünlerin birçoğu ihraç edilmekte, yurt içerisinde dağıtımı yapılan ürünler ise savunma sanayiine tedarik edilmektedir. Firma birçok kalite belgesine sahip olması ile alanında Türkiye’de saygın firmalardandır. Öğrencilerimizin çalışma ortamını yerinde tetkik etmeleri çok faydalı olmuştur. Türkiye’de savunma sanayiinde oldukça önemli olan kritik parçaları üretmesi nedeniyle yapılan çalışmaları yerinde görmek öğrencilerimiz açısından oldukça kayda değerdir. Silahlar, askeri ekipmanlar ve vasıtalar için birçok ürünün tedarikçisi olan firmada, işçilerin çalışma tezgahları yerinde incelenmiş, üretim bantları ve iş prosesleri hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Mikron seviyesinde malzeme üretiminin ne kadar önemli olduğu, otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığı, farklı tezgahlarda çalışan işçilerin iş paylaşımları hakkında da ayrıca fikir sahibi olmuştur. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını çalışma yerinde tetkik etmek, öğrencilerimizin tecrübe kazanması ve iş ortamı hakkında bilgi sahibi olması açısından çok faydalı olmuştur. 

Detaylı Resimler için Galeriye  ve Teknik Gezi Raporuna bakınız.

Çorum Yağmaksan Yağlılar Mak. ve San. Tic. Ltd. Şti. İşletmesi Gezisi Sonuç Raporu için TIKLAYINIZ.

TEKNİK GEZİ-4 (Eren Tekstil’-27 Mayıs 2022)

27 Mayıs 2022 tarihinde Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet GÜMÜŞ nezaretinde Eren Tekstil’e bir teknik gezi düzenlemiştir. Akdağmadeni’nden saat 08:45’de hareket edilmiş ve saat 10:30’da Yozgat-Ankara yolunun 20. km sindeki Yozgat Organize Sanayi Bölgesine intikal edilmiştir. Teknik gezimiz Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki Eren Tekstile saat 10:30’da ulaştıktan sonra, yemekhanede yenen yemeğin ardından, halkla ilişkiler sorumlusu Büşra Yeşil ve B Sınıfı İSG Uzmanı Cansu YILDIZ nezaretinde fabrika içerisinde devam etmiştir. Büşra ve Cansu Hanım fabrikadaki üretim ve İş Sağlığı ve Güvenliği hususlarında detaylı bilgiler vermişlerdir. Eren Tekstil bünyesinde üretimi yapılan çorapların dünya çapındaki ünlü markalara üretildiği ifade edilmiştir. Firma güvenlik, enerji ve üretimle ilgili birçok kalite belgesine sahiptir. Öğrencilerimizin çalışma ortamını yerinde tetkik etmeleri çok faydalı olmuştur. Türkiye’de tekstil sektöründe dünya çapındaki firmalara üretim yapan ve aynı zamanda Aytuğ Çorabı da bünyesinde bulunduran fabrikayı yerinde görmek öğrencilerimiz açısından oldukça kayda değerdir. Fabrikada, işçilerin çalışma tezgahları yerinde incelenmiş, üretim bantları ve iş prosesleri hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Üretim bantlarında çorabın nasıl üretildiği, otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığı, farklı tezgahlarda çalışan işçilerin iş paylaşımları hakkında da ayrıca fikir sahibi olunmuştur. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını çalışma yerinde tetkik etmek, öğrencilerimizin tecrübe kazanması ve iş ortamı hakkında bilgi sahibi olması açısından çok faydalı olmuştur.

 

B Sınıfı İSG Uzmanı Cansu YILDIZ 1,5 saate yakın fabrikada grubumuza nezaret etmiştir. Ayrıca üretim yapılan tüm tezgahlarda kullanılan cihazlar ve iş güvenliği hakkında bilgiler verilmiştir. Gezinin son bölümünde yenilenebilir enerji ile fabrikanın enerji üretimi, yağmur suyunun geri dönüşümü, fabrikada meydana gelen iş kazaları hakkında fabrika bahçesinde detaylı bilgiler verilmiştir. Gezinin ardından firma önünde topluca fotoğraf çekilmiş ve teknik gezi tamamlanmıştır. Bu gezi esnasında İSG hakkında Cansu YILDIZ’dan detaylı bilgiler alınmıştır. Kendisinin sektördeki tecrübeleri ve öğrencilerimizle olan paylaşımları gezimizi fazlasıyla tatmin edici hale getirmiştir. Ayrıca firmanın halkla iletişim sorumlusu Büşra Yeşil hanımın okulumuza gösterdiği ilgi ve bizlere gösterdiği kolaylık açısından kurumsal olarak kendilerine teşekkür edilmiştir. Gezi ve yemek sonrası Yozgat Milli Park ziyaret edilmiştir. Çamlık havası teneffüs edildikten sonra Yozgat-Novada alışveriş Merkezi’nde dinlenmek için mola verilmiştir. Saat 14:30 ile 15:30 arasında yemek molasından sonra Akdağmadeni’ne hareket edilmiş ve akşam saat 17:00’da Akdağmadeni’ne varılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

Detaylı Resimler için Galeriye  ve Teknik Gezi Raporuna bakınız.

Eren Tekstil İşletmesi Gezisi Sonuç Raporu için TIKLAYINIZ.