You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2023 YÜKSEKÖĞRETİM SINAVI (YKS) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

• ÜNİVERSİTEMİZE E-KAYIT

Üniversitemize 2023-YKS ile yerleşen adaylar; 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘eHizmetler’ ekranından açılan sayfadaki ‘Eğitim’ sekmesine girilerek, buradan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ butonundan kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. 

➢ Kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alan öğrencilerin, Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak bizzat gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır. 

 • E-Devlet şifresi almamış olan aday en yakın PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek e-devlet şifresi alabilir. 

E-Kayıt sisteminde durumları sorunlu olan adaylar;

a) Eş değer bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan kayıtlarını sildirmeden kayıt yaptıramayacaklardır. 

b) Ortaöğretim mezuniyeti ile ilgili sorunu olan adaylar, ortaöğretim diplomasının aslı veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslını 28 Ağustos – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptıracağı birimin öğrenci işleri bürosuna şahsen getireceklerdir.   

• e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt yaptırmayıp, Üniversitemiz kayıt merkezlerinde kayıtlarını yaptıracak adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 01 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptırmak istediğiniz birimin öğrenci işleri bürosuna şahsen başvurarak yapılacaktır.   

• Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir. 

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:  https://bozok.edu.tr/Dosya/7dd15a36-6.pdf