You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AZAMİ SÜRESİNİ DOLDURAN ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YAPILACAK OLAN EK SINAVLAR

Azami Süreler:

Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki öğrencilerimiz için bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için ders kaydı yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın;

• öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl,

• öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl,

• öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl,

• öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıldır.

⇒ 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü Maddesi (c) Fıkrası hükümleri ile belirlenen azami öğrenim süreleri hesaplanırken daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz. Söz konusu öğrencilerin azami öğrenim sürelerinin hesaplanmasında dönemlik eğitim veren birimler için 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, yıllık eğitim veren birimler için 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz esas alınmaktadır.

► Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerimize mezun olunması için başarılması gereken bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.

 

Başlangıç

Bitiş

Ek Sınav Başvuruları

14.10.2024

18.10.2024

Başvuruların Değerlendirilerek Sınava Girecek Öğrencilerin Ders Listelerinin ve Sınav/Uygulama Programının Birim Web Sayfasında İlanı

 

11.11.2024

1. Ek Sınavlar

18.11.2024

24.11.2024

1. Ek Sınavlar Not Giriş ve İlanı İçin Son Tarih

 

27.11.2024

2. Ek Sınavlar

02.12.2024

08.12.2024

2. Ek Sınavlar Not Giriş ve İlanı İçin Son Tarih

 

11.12.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

► Ek Sınavlar, takvimde belirtilen tarihlerde yapılır. Belirtilen tarihlerde başvuru yapmak kaydı ile ek sınav hakları kullanılabilir.

  • ► Bu tarihlerde hiç başvuru yapmayan veya başvurup sınavlara katılmayan öğrenciler ek sınav haklarını kullanmış sayılır.
  • ► Öğrenci birinci ek sınavda başarısız olduğu takdirde başvurduğu dersler için ikinci ek sınava girebilir.
  • ► Azami süre sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, ilan edilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden başvurularını yaparlar.
  •  

OBS Başvuru İşlemleri:

1. Sisteme Giriş Yapılır

2. Ek Sınav Başvuru Ekranına Giriş Yapılır

 

3. Başvuru Yapılır

 

4. Başvuru İşlemi Tamamlanmış Olur

  • ⇒ Sınav haklarından faydalanmak için başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve uygulama esaslarında öğrencinin durumuna uyan madde kapsamında işlem yapılır.
  • ⇒ Öğrencilerin her iki ek sınavdan birer kez yararlanma hakları vardır. Birinci ek sınava giremeyen öğrenci ikinci ek sınavdan yararlanabilir.
  • ⇒ Başvuruların değerlendirilmesi ve ek sınav hakkından yararlanacak olan öğrencilerin sınavlarına/uygulamalarına girmesi gereken derslerin tespiti birim mezuniyet komisyonları tarafından yapılır ve birim Yönetim Kurulları tarafından karara bağlanarak 11.11.2024 tarihine kadar birim web sayfalarından ilan edilecektir.   

Sınavların Uygulanma Şekli:

  1. 1. Ek sınavlar sınıf ortamında yüz yüze yapılacaktır.
  2. 2. Azami süre sonu ek sınavları için mazeret sınavı açılmaz.
  3. 3. Sınavlara esas tarih, yer ve saat bilgileri birim web sayfalarından ilan edilecektir.
  4. 4. Eğitim ve öğretim niteliği itibarıyla uygulama yapılması suretiyle değerlendirilecek dersler uygulama yapılarak değerlendirilir. Uygulamanın nasıl yapılacağı ilgili akademik birimin yönetim kurulunca belirlenir ve birim web sayfalarından ilan edilir.  
  5. 5. Birinci ek sınav sonucuna göre sınavına girdikleri dersi başaran öğrenciler, not yükseltmek amacıyla aynı dersin ikinci ek sınavına giremezler.
  6. 6. Sınava girme hakkı olan öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sisteminde ders kayıtları ve sınav tanımlamaları vb. gibi işlemler ilgili birim öğrenci işleri tarafından yapılır.

 

Ek Süreler ve İlişik Kesme:

1. Ek sınavlar sonunda, hiç almadığı ve başarısız ders sayısını toplam en fazla beş derse indiren öğrencilere yapılacak olan ek sınavlara girmek üzere üç yarıyıl ek süre verilir. Ek süre verilen öğrenciler bu süre içerisindeki yapılacak olan sınavlara katılabilmeleri için her dönem ilan edilen tarihlerde başvurularını yapmak zorundadırlar.

2. Ek sınavlar sonunda mezun olması için başarması gereken ders sayısını (başarısız, hiç almadığı dersler ve staj uygulaması dâhil olmak üzere) en fazla beş derse indiremeyen öğrencinin Birim Yönetim Kurulu Kararı ile Üniversiteden ilişiği kesilir.

3. İki ek sınav hakkını kullanmadan mezun olması için başarması gereken ders sayısı (kayıt olmadığı, başarısız ve devamsız olduğu bütün dersler de dâhil) beş derse kadar olan öğrenciye dört yarıyıl başarısız oldukları derslerin ek sınavlarına girmesi için ek süre verilir. Ek süre verilen öğrenciler bu süre içerisindeki yapılacak olan sınavlara katılabilmeleri için her dönem ilan edilen tarihlerde başvurularını yapmak zorundadırlar. Ek süre sonunda mezun olamayan öğrencinin ilişiği kesilir.

4. Ek sınavlar sonunda başarısız ders sayısını bir derse indiren öğrencilere sınırsız sınav hakkı verilir. Sınırsız sınav hakkı kullanma durumuna gelen öğrenci, sınava girdiği ders için dönemlik katkı payı/öğrenim ücretini ödemeye devam eder. Ancak bu öğrenci sınav hakları dışındaki öğrencilik haklarından yararlanamaz. Açılan sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanmaz, Birim Yönetim Kurulu Kararı ile Üniversiteden ilişiği kesilir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri:

⇒ Ek sınavlar, sınırsız sınav hakkı ve ek süre sınavlarından yararlanma durumunda olan öğrenciler dönemlik katkı payı/öğrenim ücretlerini 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde 11 rakamlı öğrenci numaraları ile Halkbank Şubeleri, Halkbank Mobil veya Halkbank ATM’leri üzerinden ödemeleri gerekmektedir. Katkı Payı/Öğrenim Ücretini ödemeyenlerin başvurusu iptal edilir, sınavlara katılamazlar.

► YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ AZAMİ SÜRE SONU EK SINAVLARLA İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI

Uyarı: Üniversitemiz ana sayfasından ve birim web sayfalarından yapılan bu duyuru tebliğ niteliğinde olup ayrıca öğrenciye yazılı bildirim yapılmayacaktır.