You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tarihçe


Yerköy Meslek Yüksekokulumuz 29 Şubat 2024 tarihinde resmen kurulmuş olsa da, temelleri çok daha öncesine dayanmaktadır. Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu olarak, 23 Eylül 2010 tarihinde kurulmuştur. Hukuk Bölümü olarak Adalet, Adalet (İkinci Öğretim), Sosyal Güvenlik, Sosyal Güvenlik (İkinci Öğretim), Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri ile Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (İkinci Öğretim) olmak üzere altı programda eğitim vermeye başlamıştır.

2020 yılında Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı, 2022 yılında ise Adalet ve Sosyal Güvenlik Programlarının ikinci öğretim faaliyetleri sonlandırılmıştır. 2023 yılı sonunda ise Adalet Meslek Yüksekokullarının kapatılmasına karar verilmiş ve bu doğrultuda Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulumuz 23 Kasım 2023 tarihinde kapatılmıştır.

29 Şubat 2024 tarihinde Yerköy Meslek Yüksekokulu olarak yeniden faaliyete geçen Yüksekokulumuz 3 ayrı bölüm ve 3 ayrı programla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Meslek Yüksekokulumuzda, örgün olarak iki yıllık ön lisans eğitimi verilmektedir. Okulumuzda, 5 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 1 yemekhane ve 1 kantin bulunmaktadır. Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 11 Öğretim Görevlisi tarafından yürütülmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı, özellikle Adalet Bakanlığı’nın merkez teşkilatındaki çeşitli birimlerde, adliyelerde, diğer yargı mercilerinde, noterlik ve avukatlık bürolarında, ceza infaz kurumlarında ve sosyal güvenlik kurumlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.