İletişim Zirvesi-Bağımlılıkla Mücadelede İletişim Önemi ve Etkisi

Etkinlik, 17.11.2023 tarihinde Şefaatli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Topluluğu öğrencileri ve akademik/idari personelin katılımıyla gerçekleşti. Eğitimin amacı, öğrencilere iletişim becerileri kazandırmak ve bağımlılıkların önlenmesinde iletişimin önemini vurgulamak olarak belirlenmiştir. İletişim nedir? İletişimdeki yanılgılarımız nelerdir? Çatışmaların altında yatan sebepler nelerdir?, Bağımlılıkların önlenmesinde iletişimin etkisi nedir?, Sağlıklı bir iletişim/müzakere sürecinin temel stratejileri nelerdir? Karşımızdakinin iç dünyasına nasıl gireriz ve güvenini nasıl kazanırız? Farkındalık nasıl oluşur? gibi konu başlıklarını içeren eğitim öğleden önce üç, öğleden sonra üç oturumda gerçekleşti. Bu kapsamda farklı disiplinlerden eğitimcilerin bir araya geldiği Analitik Yaklaşım Platformu’ nun katkıları ve sunumlarıyla etkinlik gerçekleştirilmiştir.

112 Acil Çağrı Merkezi İşleyişi ve Acil Çağrılarda Tek Numara

25.10.2023 tarihinde Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümümüz Çağrı Merkezi Programı Öğretim Görevlisi Tülay Özbek Moderatörlüğünde Meslek yüksekokulumuz konferans salonunda Yozgat 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları tarafından "112 Acil Çağrı Merkezi İşleyişi ve Acil Çağrılarda Tek Numara" semineri gerçekleştirildi.

112 Acil Çağrı Merkezine Teknik Gezi

24.12.2021 tarihinde bölümümüz öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Behiye ALTIN tarafından Yozgat Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezine teknik gezi düzenlendi. Öğrencilerimizin teori olarak öğrendiklerini uygulamada görmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezi, Acil Çağrı Merkezinin tanıtımı, işe alım kriterleri ve çalışma koşulları gibi önemli bilgilerin paylaşılması ile sona erdi.

Çağrı Merkezi Hizmetleri  Mezunları ile Online Söyleşi

2018 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Meslek Yüksekokulumuz 2020 yılında ilk mezunlarnı vermiştir. Mezunlarımızın kısa sürede iş yaşamında yerlerini alması program mezunlarının istihdamına yönelik önemli bilgiler sunmaktadır. Buradan hareketle mezunlarımızın KPSS hazırlık, işe başvuru ve alım süreci ile çalışma koşullarına yönelik deneyimlerini mevcut öğrencilerimize aktarabilmek amacıyla 13.01.2022 'de Öğr.Gör. Kübra SAĞLAM GÖRKEN tarafından "Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Mezun Söyleşileri-1" başlıklı online söyleşi gerçekleştirildi.

MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ “BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY” PROJESİ KAPSAMINDA ŞEHİT ADNAN MENDERES GÜLBAŞ İLKOKULUNU ZİYARET ETTİLER.

Yeşilay tarafından ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinde Yeşilay farkındalığı oluşturmak amacıyla hazırlanan “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi Şefaatli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımı ile Şehit Adnan Menderes Gülbaş İlkokulu’ nda gerçekleştirildi. Şefaatli Meslek Yüksekokulu Bağımlılıklarla Mücadele Temsilcisi Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM GÖRKEN ile Yozgat Yeşilay Şube Personeli Esra ALTIKULAÇ tarafından yürütülen proje kapsamında meslek yüksekokulu öğrencilerimiz aldıkları oryantasyon eğitimi sonrasında ilkokul da 4 saat eğitimci olarak aktif rol aldılar. Çeşitli etkinliklerin uygulanması ve hediyelerin dağıtılmasının ardından İlkokul idare yönetimine ve öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edilerek etkinlik sona erdi.

Acil Durumda Tek Numara 112-Söyleşi

Şefaatli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Acil Durumda Tek Numara 112” başlıklı etkinliğe öğrenciler ve öğretim elemanlarımız katılım gösterdi. Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Tülay ÖZBEK’in yaptığı ve Yozgat 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Harun ESİM, çağrı karşılama elemanı Filiz ÜNLÜ, tekniker Keziban SİPAHİ ve Murat GÖRKEN’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte 112 Acil Çağrı Merkezi çalışmaları ve Covid-19 sürecinde çağrı merkezlerinin üstlendiği görevler, çağrı merkezlerinde yaşanan gelişmeler ve 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı karşılama elemanı mezunumuz Filiz ÜNLÜ tecrübelerini paylaştı. Öğrenciler ve öğretim elemanlarımızdan gelen soruların yanıtlanmasının ardından teşekkür belgeleri takdim edildi ve etkinlik sona erdi.

İş Kulüpleri Projesi

Meslek Yüksekokulumuzda İŞKUR tarafından hazırlanan İş Kulüpleri Projesi uygulandı. Meslek Yüksekokulumuz Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM GÖRKEN tarafından organize edilen etkinliğe öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.  Kadınlar, gençler ve toplumda özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programı olan İş Kulüpleri projesi alanında uzman İş ve Meslek Danışmanları tarafından uygulamalı olarak yürütüldü.