Yozgat Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü adı ile Erciyes Üniversitesi'ne bağlı olarak 1994 yılında kurulan bölüm aynı yıl eğitim-öğretim programına başlamıştır. Bozok Üniversitesi'nin kurulmasını takiben Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü adı ile lisans eğitimini sürdürmektedir.

Bölümde bilgisayar, görsel laboratuvar vb. donanıma sahip mekanlarda eğitim verilmektedir. Bölüm Farabi programı ile ve Erasmus programı ile öğrenci değişiminde bulunmuştur.

Bölümden mezun olan mimarlar özel ofislerinde veya bir mimarın ofisinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, üniversitede, şantiyede, yapı malzemesi piyasasında, iç mimarlık ve dekorasyon işlerinde çalışabilmektedir.