Tez Savunma Sunumu

Jeoloji Mühendisliği Bölümü

Saat: 10:00

Tarih: 14 Nisan 2017 Cuma

Bölümümüz bünyesinde Radyokronoloji ve Alfa Spektrometre laboratuvarı hizmete açıldı. Faylarla ilişki olarak oluşan karbonatlı kayaçların uranyum serisi ile tarihlendirilmesi çalışmalarının yapılacağı laboratuvar Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip.Laboratuvarların açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcımız Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlhami Yiğit, Doç. Dr. Hamza Kemal Akyıldız ve bölüm öğretim elemanları katıldı.

Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Temiz “Kurulan bu laboratuvarlar ile bölümümüz, Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilki yaşatarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Böylece yurtdışında yapılmakta olan karbonatlı kayaçlardaki U-serisi tarihlendirme analizleri, Bozok Üniversitesi bünyesindeki laboratuvarlarda yapılması hem bilgi birikimine hem de ülkemizin bu alandaki dışarıya bağımlılığını azaltacaktır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey üniversitemizdeki yapılan bilimsel çalışmalara önemseyerek destek verdiklerini belirterek “Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde Radyokronoloji ve Alfa Spektrometre laboratuvarı ile alfa yayınlayıcı radyoizotop analizlerinin yapılması mümkün olacaktır. Yurtdışında ciddi maliyetler gerektiren bu analizlerin Türkiye’de bir ilk olarak Bozok Üniversitesi adı altında yapılacak olması bizim için mutluluk kaynağıdır. Laboratuvarlarımız ilimize ve üniversitemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.