You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

 

KURULUŞ

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde bulunan Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına 2007 yılında, Doktora programına 2017 yılında öğrenci kabulune başlamıştır. Anabilim Dalın Yüksek Lisans programından 69 öğrenci, Doktora programından 3 öğrenci mezun olmuş olup halen 19 Yüksek Lisans ve 4 Doktora öğrencisi bulunmaktadır.

Anabilim Dalında eğitim dili Türkçe'dir. En son 2022-2023 Eğitim-Öğretim yıllarında yapılan düzenlemelerle ders programları çağdaş ve pratik eğitim vermek amacıyla yeniden düzenlenmiştir.

Yüksek Lisans düzeyi eğitimi iki yıl (dört yarıyıl) için planlanmıştır ve mezuniyet için 120 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) gerektirmektedir. Doktora düzeyi eğitimi dört yıl (sekiz yarıyıl) için planlanmıştır ve mezuniyet için 240 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) gerektirmektedir.

 

ANABİLİM DALI PROFİLİ

Kimya Anabilim Dalında Analitik, Anorganik, Fizikokimya, Organik kimya ve Biyokimya bilim dalları mevcuttur. Kimya Anabilim Dalında 7 Profesör, 2 Doktor Öğretim Üyesi,  1 Araştırma Görevlisi ve 1 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.

Kimya anabilim dalı, altyapısı ve imkânları dâhilinde, sahip olduğu eğitim kadrosu ve yeni kavuştuğu laboratuvar imkânları ile çağdaş ve dinamik bir eğitim yapabilecek seviyeye ulaşmıştır.

Anabilim Dalımızda toplam 7 araştırma laboratuvarı, 1 adet aletli analiz laboratuvarı ve 2 adet madde malzeme deposu mevcuttur. Laboratuvar ortamı, çeşitli cihazların kullanımını öğrenme, öğrencilerin sınıfta öğrendiği kavramları pekiştirme ve veri analizi konularını daha iyi anlamalarının yanında rapor yazma, sunum hazırlama ve başkalarıyla bilimsel tartışma becerileri de kazanacaktır.

         

Fen Edebiyat Fakültesi B bloğunda bulunan  201, 202, 203 ve 204 no’lu amfi düzeninde derslikler anabilim dalımıza ait olup son teknoloji eğitim materyalleri ile donatılmışlardır. 201 nolu derslik 80 metrekare (84 öğrenci kapasiteli), 202 nolu derslik 40 metrekare (60 öğrenci kapasiteli), 203 ve 204 nolu derslikler 60 metrekaredir (72 öğrenci kapasiteli).