You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Program Eğitim Amaçları:

1. Alanında teori ve uygulamaya dair temel bilgilerin öğrenilmesini sağlamak ve bu sayede mesleki hayatlarında eleştirel ve analitik düşünme becerisini kullanabilmesine olanak vermek.

2. Gerek kamu sektörü gerekse özel sektörde, ilgi ve yeteneklerine uyumlu ve program ile bağlantılı olan mesleklerde istihdam edilebilmeleri için gerekli bilgi donanımını sunmak.

3. İktisadi konularda değişen koşullara göre uyum sağlama becerilerini ve sürekli öğrenme yetisini kazandırmak. Mesleki çalışma koşullarında bu yetiyi kullanabilmelerini sağlayabilmek.

4. Mesleki ve etik değerler doğrultusunda uygun seçimleri yapma, sosyo-ekonomik yaşamlarını geliştirme becerilerini kazandırmak.

5. Disiplinler arası bir yaklaşım yolu ile sosyo-ekonomik konu ve olaylara farklı bakış açıları kazandırmak.

Program Çıktıları

1. İktisat bilimi ile ilgili temel kavramlar, varsayımlar, modeller, yöntemler ve sorunlar hakkında bilgi edinir.

2. Mikro iktisat teorisi hakkında genel olarak bilgi edindirir, gerçek hayata yönelik bu kapsamda analiz becerisi kazandırır.

3. Makro iktisat politikası hakkında bilgi edindirir, gerçek hayata yönelik bu kapsamda analiz becerisi kazandırır.

4. Uluslararası iktisadi faaliyetleri iktisat teorileri çerçevesinde açıklayabilme becerisi kazandırır.

5. İktisadi veri üretme, analiz ve değerlendirme süreçlerinde sorumluluk alarak bağımsız çalışabilme, bilimsel ve etik değerleri gözetme, toplumsal katkı sağlama ve bu süreçlere ilişkin yeniliklere açık olabilme yetkinliklerine sahiptir

6. Türkiye ekonomisi üzerine analiz ve yorum yapabilme becerisi kazandırır.

7. Para, banka ve finansal sistemin temel öğeleri ve bu öğelerin işleyişleri hakkında bilgi edindirir.

8. İş hayatında kullanabileceği temel bilgi teknolojileri, temel İngilizce kabiliyeti, yazılı ve sözlü anlatımda ana dilin doğru ve güzel kullanılması hususunda beceri kazandırır.

9. Günlük hayattaki iktisadi olaylara ve problemlere yaklaşımda hukuk, sosyoloji, siyaset bilimi, işletme gibi bilimlerden de faydalanarak geniş bir perspektifte bakış açısı kazandırır.

10. Analitik düşünme, strateji oluşturma, sorun çözme ve etkili iletişim kurma yeteneği sağlar.

11. Matematiksel iktisat, istatistik ve ekonometri alanlarında sunulan teorik bilgilere bağlı olarak, iktisadi olguların, olayların ve davranışların analiz edilebilmesi, yorumlanabilmesi ve ulaşılan sonuçlara uygun stratejiler geliştirilebilmesi hususlarında bir altyapı sağlar.

12. İktisadi kuramların tarihsel bir gelişim içinde bugüne kadar geldiğini, bu tarihsel yolculuğun hangi dinamiklerden geçtiğini öğretir.