- OBS ye nasıl girebilirim?
- Fakültemize ilk kayıt yaptıran öğrenciler https://obs.bozok.edu.tr/login.aspx?lang=tr-TR linki üzerinden ilk şifrenizi oluşturarak OBS’ye giriş yapabilirsiniz.
Öncelikle kullanıcı adı olarak öğrenci numarasının başına (o) harfi ekleyerek “ilk şifre oluşturma” kısmından şifre alınabilir.
- Öğrenci Kimlik kartları ne zaman çıkarılıyor? Nereden teslim alacağız?
- Kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra yaklaşık 1 ay içerisinde öğrenci işleri daire başkanlığı tarafından hazırlanıp öğrenci danışmanları veya bölüm başkanlıkları tarafından imza karşılığında öğrencilere teslim edilmektedir.
- Ders kayıtları esnasında derslerimi neye göre seçmeliyim? Aldığım dersleri ve almam gereken dersleri nasıl takip edebilirim?
- Ders kayıtlarında seçeceğiniz dersleri OBS de not görüntüleme sisteminde başarılı ve başarısız olduğunuz dersleri görebilirsiniz. Yine aynı şekilde tabi olduğunuz müfredatı veya almanız gereken dersleri OBS de ders müfredat kısmından takip edebilirsiniz. İlk önce başarısız olduğunuz dersleri almak zorundasınız. ‘’Genel not ortalaması 2,75’in altında olan öğrenciler üst yarıyıllarından ders alamazlar. Öğrenciler danışmanlarının olumlu görüşleri ile bir üst yarıyıldan, bulunulan dönemin derslerinin toplam saatinin 1/3’ünü aşmamak kaydıyla en fazla 3 ders alabilirler. Ancak üst dönemden derslerin alt dönem veya döneminde derslerle ders programına göre çakışmaması şarttır. Bir öğrencinin en fazla haftalık azami ders yükü 33 saattir. GANO’su 1,00-1,99 arasında olan öğrenciler, azami ders yükünün en fazla %75, GANO’su 1,00’in altında olan öğrenciler ise azami ders yükünün en fazla %50’si kadar ders alabilirler. (Yozgat Bozok Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 20. Maddesi).
- Ders Kayıtlarında üst dönemlerden ders alabilir miyiz? En fazla kaç krediye kadar ders alabiliriz?
- 2018 yılı ve sonrası öğrenciler için 1. Sınıfta öğrenciler sadece kendi dönem derslerini alabilirler. 2. Sınıftan itibaren öğrenciler öncelikle başarısız oldukları veya daha önce almaları gerekip de alamadıkları dersleri almak zorundadır. Genel not ortalaması 2,75’in altında olan öğrenciler üst yarıyıllarından ders alamazlar. Öğrenciler danışmanlarının olumlu görüşleri ile bir üst yarıyıldan, bulunulan dönemin derslerinin toplam saatinin 1/3’ünü aşmamak kaydıyla en fazla 3 ders alabilirler. Ancak üst dönemden derslerin alt dönem veya döneminde derslerle ders programına göre çakışmaması şarttır. Bir öğrencinin en fazla haftalık azami ders yükü 33 saattir. GANO’su 1,00-1,99 arasında olan öğrenciler, azami ders yükünün en fazla %75, GANO’SU 1,00’in altında olan öğrenciler ise azami ders yükünün en fazla %50’si kadar ders alabilirler. (Yozgat Bozok Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 20. Maddesi) -2018 öncesi yönetmeliği: Genel not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler başarısız sayılırlar ve bu öğrenciler üst yarıyıllardan ders alamazlar. Genel not ortalaması 2.00-4.00 arasında olan öğrenciler, en fazla iki üst yarıyıldan olmak kaydıyla, her yarıyılda azami ders yükü kadar ders alabilirler, ancak birinci sınıf öğrencileri üst yarıyıllardan ders alamazlar. Genel not ortalaması 1.00-1.99 arasında olan öğrenciler, azami ders yükünün en fazla %75’i kadar ders alabilirler. Genel not ortalaması 1.00’ın altında olan öğrenciler ise, azami ders yükünün en fazla %50’si kadar ders alabilirler (Yozgat Bozok Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 15.(7) Maddesi).
- Ders muafiyetlerimi nasıl yapabilirim?
- Öğrencinin kayıt yaptırdığı eğitim-öğretim yarıyılı başlangıcından itibaren iki hafta içerisinde ders muafiyeti için başvuru yapması gerekmektedir.
Muafiyet için talep edilen belgeler: Öğrenci Dilekçesi, Not Durum Belgesi, Mezun/İlişiği Kesilen Okula Ait Onaylı Ders İçerikleri.
- Çakışan dersleri alabilir miyim?
- Derslere devam mecburiyeti olduğundan dolayı ders programında çakışan dersler alınamaz.
- Transkriptimde var olmasına rağmen BOYSİS üzerinden derslere neden giremiyorum?
Cevap: BOYSİS ile ilgili tüm sorularınızı ve sorunlarınızı uzem@bozok.edu.tr uzantılı adrese mail atarak çözebilirsiniz.
- Derslere devamsızlık hakkımız ne kadar? Kaç saat devamsızlık yaparsam devamsızlıktan kalırım? Rapor devamsızlığa geçerli mi?
- Madde 27- “Bir dersin yarıyıl sonu/yılsonu sınavı o dersin tamamlandığı yarıyıl sonunda/yılsonunda ilgili akademik birimler tarafından sınavların başlamasından en az 15 gün önce ilan edilen yer ve zamanda yapılır. Yarıyıl sonu/yılsonu sınavına girebilmek için; Teorik derslerin %70’ine, uygulamalı derslerin en az %80’ine devam etmek zorunludur” vizede rapor geçerli dışında geçerli değildir.
- Fakültemizde yapılan sınavların tarihleri ve yerlerini nereden görebiliriz?
- Üniversitemizin akademik takviminde belirtilen tarihlere göre, Fakülte ve Bölüm sayfalarındaki duyurulardan takip edebilirler.
- Tek Ders Üç Ders Sınavına kimler girebilir şartlar nelerdir?
- Tek Ders Sınavı (2013 ve Sonrası Kayıtlı Mezun Durumundaki Önlisans ve Lisans Öğrenciler İçin); Üç Ders Sınavı (2012 ve Öncesi Kayıtlı Mezun Durumundaki Önlisans ve Lisans Öğrenciler İçin) dekanlığa dilekçe ile başvurduktan sonra, durumları değerlendirilen öğrenciler ilan edilen tarihte sınava girebilirler (Laboratuvar ve Tez derslerinin tek ders üç ders sınav hakkı yoktur).
- Kaydımı nasıl sildirebilirim?
Cevap: Öğrenci İlişik Kesme Sistemi üzerinden gerekli yerler doldurulduktan sonra şahsen başvuru gerekmektedir. Şahsen başvuramayan öğrencilerin noter vekaletinin aslı ile vekil tayin edilen kişi tarafından ilişik kesme işlemi gerçekleştirilebilir. Kayıt Silme Dilekçesi, İlişik Kesme Belgesi, Öğrenci Kimlik Kartı gerekmektedir.
- Kaydımı nasıl dondurabilirim?
Cevap: Kayıt dondurma işlemi için ilgili evrakların asılların posta yoluyla gönderilmesi yeterlidir.
Kayıt dondurma için talep edilen belgeler: Kayıt Dondurma Talep Dilekçesi, Kayıt Dondurma Gerekçesi ile İlgili Belge, Sağlık Kurulu Raporu, Fakirlik Belgesi, Tutukluluk Belgesi, Askerlik Tecilinin Kaldırılması.
- Öğrenci belgemi ve transkriptimi nasıl alabilirim?
- Öğrenci Kimliği ile şahsen Fen-Edebiyat Fakültesi öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte talep dilekçesi üzerine bir yakınına teslim edilmekte ya da fax ile talep edilen evrak gönderilmektedir (Fax: 0 354 242 10 22).
ÖDEMELER
- Harç İademi nasıl alabilirim?
Cevap: İade başvuru formu ile öğrenciye ait IBAN numarası (banka bilgilerinin tam olarak verilmesi gerekmektedir). Yatırmış olduğu ve iade hesabına aktarılacak harç tutarını gösterir makbuz mutlaka ekte verilmelidir.
MEZUNİYET
- Diploma, Mezuniyet İşlemlerimi (İlişik Kesme İşlemleri) bir başkası yapabilir mi?
Mezuniyet İşlemlerinizi (İlişik Kesme İşlemleri) öğrenci kimliğiniz ile şahsen Fen-Edebiyat Fakültesi öğrenci işlerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Mezuniyet işlemlerinizi bir başkasının (aile bireyleri dahil) yapması gerekiyorsa noterden alınmış vekâletname (aslı) gereklidir. Vekaletname haricinde diplomanız üçüncü şahıslara teslim edilememektedir.