You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ARKEOLOJİ BÖLÜM SEMİNERLERİ

14 Mayıs 2024 Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN "Neolitik Devrimi Yeniden Tanımlamak - Yeni Bulgular, Yeni Yorumlar"

24 Nisan 2024 Prof. Dr. Zeynep ÇİZMELİ ÖĞÜN "Bir Numismatın Güncesi: Sikkeler ve Bize Anlattıkları"

20 Mart 2024 Doç. Dr. Erkan Konyar "Toroslar Kuzeyinde Yeni Kent Modeli’nin İlk Örneği: Urartu Başkenti Tušpa ve Yapıları"

 

TEKNİK GEZİ

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serkan ERDOĞAN, Arş. Gör. Dr. Emine AKKUŞ KOÇAK ve Arş. Gör. İlter TANRIVERDİ ile birlikte Yozgat Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü lisan ve yüksek lisans öğrencilerinin bilimsel ve teknik alanlarda mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve teorik bilgilerini uygulama ile pekiştirmelerini sağlamak amacıyla teknik gezi düzenlemişlerdir.

Gezi Alanı: Yozgat Arkeoloji Müzesi.

 

Arkeoloji Bölümü Ağaç Dikim Etkinliği

 

Yozgat İli ve İlçelerinde Arkeolojik Yüzey Araştırması 2017 Yılı Çalışmaları ve Karma Fotoğraf Sergisi

 

TEKNİK GEZİ

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hacer SANCAKTAR, Arş. Gör. İlter TANRIVERDİ ile birlikte Yozgat Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin bilimsel ve teknik alanlarda mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve teorik bilgilerini uygulama ile pekiştirmelerini sağlamak amacıyla 15/03/2019 tarihinde teknik gezi düzenlemişlerdir.

Gezi Alanı: Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi - Roma Tiyatrosu - Roma Hamamı ve Açık Hava Müzesi - Roma Dönemi Cardo Maximus Caddesi - Iulianus Sütunu - Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Veli Camii - Anıtkabir.

 

TEKNİK GEZİ

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hacer SANCAKTAR, Arş. Gör. Dr. Ayça DOKUZBOY ile birlikte Yozgat Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin bilimsel ve teknik alanlarda mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve teorik bilgilerini uygulama ile pekiştirmelerini sağlamak amacıyla 25/04/2019 tarihinde teknik gezi düzenlemişlerdir.

Teknik gezi kapsamında; Niğde Arkeoloji Müzesi, Tyana Antik Kenti, Gümüşler Manastırı ve Andaval Kilisesi ziyaret edilmiştir. Konumuz kapsamında olan Tyana Antik Kenti, Gümüşler Manastırı ve Andaval Kilisesi yapıları ayrıntılı incelenerek mimarileri ve tarihsel süreçlerine dair öğrencilere eğitim verilmiştir. Ayrıca Niğde’deki kazılarda ortaya çıkarılan ve müzede sergilenen eserler de tek tek incelenerek öğrencilere anlatılmıştır.