You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Matematik Eğitimi ABD Seminerleri – 5

Geometrik Yer Kavramının Öğreniminde GeoGebra Yazılımının Rolü

Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Seminerler Serisinin beşincisi kapsamında, matematik öğretiminde teknoloji destekli öğrenme ortamlarının etkililiğini konu alan önemli bir akademik etkinlik gerçekleştirilecektir. Bu seminerde, özellikle ortaöğretim ve yükseköğretim düzeylerinde kritik bir konu olan Geometrik Yer kavramının öğretimi ele alınacak; bu kavramın öğrenciler tarafından daha derinlemesine anlaşılmasında GeoGebra yazılımının pedagojik katkıları tartışılacaktır.

Seminerimizin konuşmacısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serdal BALTACI’dır. Sunum kapsamında geometrik yer kavramının öğrenciler için neden zorlayıcı olduğu, bu zorlukların nasıl aşılabileceği ve GeoGebra’nın sağladığı dinamik görselleştirme imkânlarının öğrenme sürecine nasıl entegre edilebileceği ayrıntılı biçimde ele alınacaktır.

Etkinliğin moderatörlüğünü Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şenol NAMLI yürütecektir.

Tarih: 15 Aralık 2025

Saat: 20.00

Çevrim İçi Katılım Linki:

https://ictima.bozok.edu.tr/boz-qiz-ryd-clg

Bu seminer, GeoGebra başta olmak üzere dinamik matematik yazılımlarının öğrenme-öğretme süreçlerindeki rolüne ilgi duyan akademisyenler, öğretmenler, lisansüstü öğrenciler ve matematik eğitimi alanına katkı sunmak isteyen tüm katılımcılar için önemli bir bilimsel paylaşım fırsatı sunmaktadır.

Tüm ilgililer seminerimize davetlidir.

SKA4