You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

EK 1: 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Uygulamalı Eğitimleri (STAJ) Hakkında

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi stajları aşağıdaki tabloda belirtilen tarih aralığında yapılması gerekmektedir.  “Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği” (Kariyer Kapısı) kapsamında staj yapan öğrencilerin staj tarihlerinin Uygulamalı Eğitimler Uygulama Kılavuzu hükümleri çerçevesinde bu karar dışında tutulmuştur. (Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği kapsamında staj yapacak öğrenciler her ne kadar bu tarih aralıkları dışında tutulsa da sınav zamanları içerisinde stajına başlamaması ve ders döneminin en geç 2. Haftasında stajını tamamlaması gerekmektedir). Bu tarihler dışında staj yapma talebinde bulunan ve özel gereksinimli öğrenciler için Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulamalı Eğitimler Uygulama Yönergesi 14. madde birinci ve ikinci fıkrası hükümleri çerçevesinde birim uygulamalı eğitimler komisyonu tarafından karar verilecektir. Staj uygulaması ile ilgili bilinmesi gerekenler ve ilgili belgeler maddeler halinde sıralanmıştır:

  1. Öğrenciler e-devletten “Provizyon Belgesi” alınarak yüksekokulumuza staj evraklarıyla birlikte teslim edilmesi gerekmektedir. Provizyon belgesi e-devlet kısmında SPAS Mütehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) şeklinde çıkmaktadır.
  2. Stajların gerçekleştirilmesi için gerekli evraklar aşağıda Word formatında eklenmiştir. 95-YBÜ-FRM-095 İME-Staj Kabul Belgesi ve Sözleşmesi” adlı dosyadan üç nüsha çıkartılacak olup, üçü de staj yapılacak işletmeye imzalatılacak, bir tanesi yüksekokulumuz öğrenci işlerine posta yoluyla gönderilecektir. Bir tanesi staj yapılan işletmede bir tanesi ise öğrencide kalacaktır. Bu işlemin staja başlamadan en az 2 (iki) hafta öncesinde danışmanların bilgisi dâhilinde yapılması gerekmektedir. Aksi halde sigorta girişleri tamamlanamayacak ve staja başlanamayacaktır. Staj evraklarının zamanında teslim edilmesinden hem öğrenci hem de ilgili akademik danışman sorumludur. 96-YBÜ-FRM-096 İME-Staj Defteri ise işletmede yapılan staj esnasında doldurulup kaşe ve imzaları eksiksiz bir şekilde tamamlanacaktır. 94-YBÜ-FRM-094 İME-Staj İşletme Değerlendirme Formu ise işletmede öğrencilerden sorumlu kişi tarafından doldurulup kapalı bir zarf ile yüksekokulumuza gönderilmesi gerekmektedir. 243-YBÜ-FRM-243 İME-Staj İşyeri değişikliği Formu ise staj yeri değişikliği durumunda kullanılacak olup, staj yeri değişmeyen öğrencilerin dikkate almasına gerek yoktur.  
  3. Öğrencilerin danışmanlarının bilgisi olmadan işlem yapmamaları, staj uygulamasının sağlıklı yürütülebilmesi açısından önem arz etmektedir.
  4. Öğrenci danışmanlarının da öğrencilerle iletişim halinde olması, önem arz etmektedir.
  5. Staj süresi boyunca bir öğrencinin herhangi bir iş kazası, sağlık raporu ve benzeri durumların yaşanması durumunda ilgili öğrencinin bu durumu akademik danışmanına, Yüksekokul öğrenci işlerine birimine ve Bölüm Başkanlığına mail aracılığıyla ulaştırması ve bu konudaki sorumluluğun öğrencide olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

YAZ STAJI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

01.07.2024

08.09.2024