You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Yozgat Bozok Üniversitesi Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversitemizin stratejik hedefleri doğrultusunda kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde girişimcilik kültürünün oluşumuna katkı sağlamak ve başta ilimiz ve bölgemizi olmak üzere sanayi faaliyetlerinde işbirliği zemini oluşturmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin girişimcilik ekosistemine katılımlarını sağlamak adına hedefler belirleyip faaliyetler sürdürülmektedir. Üniversitemizin sanayinin gelişimine katkı sağlaması adına işbirliği zeminleri oluşturulmaktadır.

Planlama Aşaması: Merkezimiz, üniversitemizin stratejik hedeflerine uygun, kuruluş yönergemizde yapacaklarını somut hedefler haline getirmiştir. En temel hedefimiz, girişimcilik kültürünü üniversitemiz bünyesine yaymak, özellikle öğrencilerimizden yeni girişimcilerin çıkmasına destek sağlamaktır. Bunun yanı sıra ilimizde bulunan değişik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere, başta eğitim olmak üzere proje ve saha çalışmalarında destekler sunmaktır. Girişimcilik ile alakalı hedeflerimize ulaşmak için üniversitemizin birçok biriminde girişimcilik derslerinin açılması ve bunların takibinin sağlanmaktadır. Yine girişimcilik eğitimleri, Kosgeb ile birlikte bilgilendirme faaliyetleri, oda ve borsalarımız ile işbirliği faaliyetleri planlanmaktadır. İlimizde bulunan işletmelere danışmanlık hizmetleri içinde planlamalar yapılmaktadır.

Uygulama Aşaması: Üniversitemizin birimlerinde girişimcilik ile alakalı dersler üst yönetimin birimler ile ilgili planlamaları doğrultusunda dönemsel olarak belirlenir. Gerek görüldüğü taktirde ders öğretim planlarına eklemeler ve çıkarımlar yapılır. Paydaşlarımız ile birlikte yapacağımız eğitim ve diğer çalışmalar seçeceğimiz birimlerde düzenli olarak gerçekleştirilir. Gerek aktif ve gerekse mezun öğrencilerimizden danışmanlık için başvuranlara bizzat danışmanlık destekleri verilir. Öğrencilerimizin hazırlayacakları projelere desteklere tarafımızdan destek sunulur. Sanayiden tarafımıza yapılan işbirliği teklifleri ilgili uzman kişilere sunulur ve eşleştirme yapılmaya çalışılır.

Kontrol Aşaması: Yaptığımız bütün faaliyetleri amaçlarımıza uygun olarak yapıp yapmadığımız değerlendiririz. Gerek ilimizde yerel basın ve gerekse paydaşlarımız görüşlerini yazılı ve sözlü paylaşır. Öğrencilerimiz ile sürekli iletişim halinde oluruz. Yaptığımız etkinliklerimizi stratejik planlarımızda hedefe ulaşma derecesine göre hesaplarız.

Önlem Alma Aşaması: Yıl boyu yapılan bütün çalışmalar birimizdeki yetkililer ile yıl sonunda yapılan toplantılar ile değerlendirilir. Daha önce belirlediğimiz standartlar ile yaptığımız etkinlikler kıyaslanır.  Sapma var ise sebepleri araştırılır ve önlemler tartışılır.